Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ринок праці у третьому кварталі 2019 року

3 жовтня 2019 р., 12:10

Більша частина року позаду. І третій квартал, який досить еклектичний за своїм характером, приніс свої зміни на ринок праці

Так, якщо липень і серпень – період відпусток та затишшя, то у вересні вже традиційно розпочинається бізнес-сезон та активність на ринку праці. Експерти hh.ua | grc проаналізували, кому було легше знайти роботу у третьому кварталі 2019 та як змінились зарплати у цей період.

Основні тези:

· Згідно з аналізом бази вакансій та резюме hh.ua | grc, у третьому кварталі року відбулись певні зміни у частковому співвідношенні профсфер на ринку праці. За підсумками аналізованого періоду трійка лідерів за кількістю вакансій залишилась незмінною – це профсфери «Продажі», «IT» та «Маркетинг».

· Посилили свої позиції вакансії для фахівців з продажів та початківців (профсфера «Початок кар’єри») – частка пропозицій про роботу для таких кандидатів зросла. А от IT-шників, працівників транспортної галузі та адміністративний персонал почали шукати менш активно. Загалом у третьому кварталі кількість вакансій зросла на 12% порівняно з другим.

· Для пошукачів найпривабливішими були такі профсфери (у порядку збільшення кількості резюме), як «Маркетинг», «Адмін. персонал», «Продажі», «ІТ, телеком», «Початок кар'єри».

· Впродовж ІІІ кварталу динаміка вакансій демонструє певний спад у серпні, а от у вересні кількість пропозицій про роботу очікувано збільшилась. При цьому найпомітніші зростання можна відзначити у липні у профсферах «Авто» (на 31%), «Інсталяція» (на 33%), «Будівництво» (на 35%) та «Наука, освіта» (на 40%); у серпні, незважаючи на загальний спад, приріст вакансій відбувся у профсферах «Туризм, ресторани» (на 2%), «Безпека» (на 3%), «Медицина» (на 6%) та «Наука, освіта» (на 11%); у вересні у профсферах «Домашній персонал» (на 126%), «Мистецтво, медіа» (на 59%), «Управління персоналом» (на 42%) та «Початок кар’єри» (на 38%).

· Згідно з аналізом бази вакансій за третій квартал початковий рівень зарплат у вакансіях збільшився на 20%: якщо у другому кварталі пропозиції про роботу починались від 10 000, то у третьому – від 12 000.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp