Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рейдери знову хочуть захопити будинок профспілок в Ужгороді

3 жовтня 2019 р., 18:25

На п'ятницю, 4 жовтня, на дев'яту годину ранку заплановано чергове редерське захоплення будівлі профспілок представниками адміністративного суду та виконавчої служби

Третій рік поспіль триває жорстке протистояння між Закарпатською облпрофрадою та Закарпатським окружним адміністративним судом щодо права власності на адміністративну будівлю профспілок нашого краю в місті Ужгороді на площі Народній, 5, яка належить нам понад 55 років.

Реагуючи на звернення профспілок Закарпаття щодо порушень їх прав,Кабінет Міністрів України своєю Постановою «Деякі питання використання державного майна професійними спілками, їх об’єднаннями» від 21 серпня 2019 року №811 визнав за профспілками право перебування в будівлі на пл. Народній, 5 шляхом укладання відповідних договорів оренди з Фондом державного майна України. Однак, ігноруючи урядове рішення, окружний адміністративний судвдається до тиску на обласну раду профспілок. За наполяганням суду у будівлі облпрофради було відключено електропостачання. Тим самим, роботу облпрофради, галузевих облорганізацій профспілок повністю паралізовано, вони позбавлені можливості нормально виконувати свої функції щодо соціально – економічного захисту працюючих згідно Закону України «Про професійні спілки,їх права та гарантії діяльності» та ст. 32 Конституції України.

Неодноразово робилися спроби рейдерського захоплення будівлі профспілок. Однак, профспілкові працівники та активісти зуміли їх відбити.

Але керівники Закарпатського окружного адміністративного суду продовжують зухвалий силовий тиск на облпрофраду, галузеві профспілки.

На п'ятницю, 4 жовтня, на дев'яту годину ранку заплановано чергове редерське захоплення будівлі профспілок представниками адміністративного суду та виконавчої служби.

СТАНЕМО НА ЗАХИСТ БУДІВЛІ, ЯКА ПОНАД 55 РОКІВ Є СИМВОЛОМ ПРОФСПІЛОК ЗАКАРПАТТЯ! НЕ ДОПУСТИМО СУДОВОГО СВАВІЛЛЯ ЩОДО ПРАВ ПРОФСПІЛОК НАШОГО КРАЮ!
Прес-центр Закарпатської обласної ради профспілок

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp