Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шамана, котрий ішов виганяти Путіна, визнали неосудним

3 жовтня 2019 р., 20:18

Експертиза визнала якутського шамана Олександра Габишева неосудним

Про це повідомляє Meduza.

"За словами адвоката «Правозахисту Листівки» Ольги Тимофєєвої, вона і її підзахисний ознайомляться з результатами експертизи в найближчі дні. Після цього вони мають намір провести власну експертизу за участю незалежних експертів", - йдеться в повідомленні.

"Вважаємо, що в рамках амбулаторної експертизи і в умовах нестачі часу неможливо зробити достовірний і вичерпний висновок про ступінь осудності підслідного", — заявила адвокат.

Олександр Габишев — житель Якутська, який називав себе "шаманом-воїном". У березні 2019 року він влаштував похід на Москву, щоб провести обряд вигнання Путіна". По дорозі до нього стали приєднуватися прихильники.

Габишева затримали 19 вересня і відправили на психолого-психіатричну експертизу (повідомлялося, що він погодився на обстеження під тиском силовиків). Після неї шамана відпустили з психдиспенсера. Він і його прихильники відмовилися від походу на Москву.

Проти Габишева порушено кримінальну справу про заклики до екстремізму.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp