Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді більше не буде заміських маршруток

5 жовтня 2019 р., 14:00

Таке рішення прийняла Ужгородська міська рада

Ужгородська міська рада прийняла рішення розпочати процедуру відмови від обслуговування автобусних маршрутів, які виходять за межі міста.

Про це стало відомо під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху та коригування роботи автотранспорту.

Мова йде про автобуси № 1 — «пл. Шандора Петефі — мікрорайон «Дравці» — село Баранинці», № 12 — «пл. Шандора Петефі — село Розівка» та «пл. Корятовича — село Розівка», № 15 — «вул. Панаса Мирного — село Оноківці».

«У 2018 році, коли розпочався процес формування територіальних громад, транспортним законодавством надано громадам право самостійно організовувати конкурси та визначати перевізників. У місті на відміну від приміських автобусних маршрутів діє безкоштовний пільговий проїзд. А ним користуються жителі всіх навколишніх сіл. Компенсація ж іде і за містян, і за жителів навколишніх сіл. Це несправедливо», — розповів Петро Бобик, начальник транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міськради.

У міськраді запевняють: різкого припинення курсування транспорту не буде. Автобуси перестануть курсувати після завершення формування ОТГ. Тоді ж зможуть самостійно проводити конкурси та призначати перевізників.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp