Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки коштуватиме розвиток закарпатських дітлахів?

30 серпня 2014 р., 19:18

На що варто готуватися батькам.

На засіданні ужгородського міськвиконкому наступного тижня, у середу, 3 вересня, планують затвердити Положення про плату за навчання в комунальних школах естетичного виховання Ужгорода.

Проект передбачає, що за навчання дитини «музиці» -- фортепіано, гітара, вокал коштуватиме 100,00 грн. на місяць.

Навчання грі на народних, струнно-смичкових, духових та ударних інструментах -- 80,00 грн. на місяць.

Образотворче, хореографічне відділення, театральні класи -- 100,00 грн. на місяць.

Пільги передбачено для наступних категорій.

2.1. Повністю звільняються від оплати за навчання :

2.1.1. Діти з багатодітних сімей (троє і більше дітей до 18 років).

2.1.2. Діти з малозабезпечених сімей.

2.1.3. Діти – інваліди.

2.1.4. Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, вихованці шкіл-інтернатів, дитячих будинків, діти які перебувають на патронаті або знаходяться під опікою, діти пенсіонерів при умові, що одержувана ними пенсія є єдиним джерелом існування сім’ї і розмір її не перевищує на даний час мінімальної заробітної плати на місяць.

2.1.5. Діти, матері яких нагороджені орденом „Мати – героїня”.

2.1.6. Діти інвалідів війни І, ІІ та ІІІ груп, діти військовослужбовців, які загинули при виконанні службових обов’язків або стали інвалідами І чи ІІ групи.

2.1.7. Діти батьків, співробітників МВС, журналістів, які загинули при виконанні службових обов’язків.

2.1.8. Діти батьків, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

2.1.9. Інші категорії осіб, пільги для яких встановлені Законами України.

2.2. Звільняються від оплати за навчання на 50% :

2.2.1. Діти батьків-інвалідів праці І та ІІ групи загального захворювання.

2.2.2. Діти, які втратили одного з батьків (напівсироти). 2.2.3. Діти матерів-одиначок.

3. При навчанні двох і більше учнів з однієї сім’ї батьківська плата встановлюється: за першого учня в розмірі 100% за інших – 50% від суми оплати незалежно від того, що вони навчаються у різних школах. При цьому 100% коштів вноситься за навчання на інструменті (відділі) де встановлена більша плата.

Ще батькам важливо знати:

4. Учні шкіл естетичного виховання, які навчаються грі одночасно на двох інструментах (відділеннях) вносять плату за навчання у відповідності до п.1 даного Положення (фах) в повному розмірі, незалежно від того, що вони навчаються в різних школах.

5. У разі захворювання учня плата за навчання за перший місяць хвороби вноситься повністю, в наступні місяці – в розмірі 50% при наявності відповідної довідки.

6. При оплаті за навчання за кожного окремого учня може застосовуватись лише одна пільга.

7. Перелік документів для застосування пільг, термін їх подання та періодичність поновлення доводиться до відома батьків адміністрацією через відповідального працівника бухгалтерії школи. Пільга встановлюється з місяця подачі необхідних документів.

8. Плата за навчання вноситься протягом дев’яти місяців навчального року до 10 числа поточного місяця.

9. Учні, батьки яких згідно із зобов’язанням не внесли плату за навчання до 10 числа, до занять не допускаються, а при систематичному порушенні строку (більше двох місяців) підлягають виключенню зі школи. Стягнення заборгованості по платі за навчання може вирішуватись дирекцією в порядку, передбаченому чинним законодавством.

10. Плата за навчання вноситься у касу ощадбанку чи іншого банку і зараховується на поточний рахунок школи.

11. По кожній школі на бюджетний рік складається кошторис. В прибутковій частині кошторису визначається надходження плати за навчання протягом року, включаючи заборгованість учнів за минулий рік, а також обсяг асигнувань з бюджету. Кошторис на утримання шкіл затверджується управлінням у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради за погодженням з відповідними фінансовими органами.

міськвиконкомшколи естетичного вихованняУжгородЧитайте такожЗакарпатські діти зробили ляльки-мотанки, щоб допомогти військовим, які перебувають у зоні АТО (ФОТО)Берегівські стражі порядку відправилися на території Луганської та Донецької областейНа Закарпатті безсердечний "шумахер" накоїв бідиУжгород грітиме всю УкраїнуЯндекс.ДиректОбсуждайте картины и искусство,узнавайте новости о выставках и продажах картин в социальной сети Артхив18+artchive.ru Тысячи клиентов из соц сетейУзнай как легко получить трафик клиентов и продажи. Сегодня к Вам на почту.andreyvoroshilov.comRedTram GoodsЛавров: Россия придушит огневые точки на УкраинеСтало известно когда закончится война на УкраинеЕсли РФ введет войска в Украину, другие страны окупируют ..Правила

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Коментарі (0)Коментарі FacebookКоментарі ВконтактіВаше ім'яТоп новиниУжгородські депутати від ЄЦ лишили Щадея -- "на кону" більше сотні...В Ужгороді продовжуються теракти. Цієї ночі кидали "коктейлі Молотова"«Аргумент» для ужгородців – підпал, вибух, ніжВ Ужгороді з’явилися світлофорні «олені» (ФОТО)Яка вона, контрабанда Балоги, і скільки коштує (ФОТО)Новини партнерівЗагрузка...Мат Путіну!Заява Лаврова здивувала РосіюШколярі вчитимуться 6 днів на тиждень

7dniv.info

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp