Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ВАКС закрив резонансну справу про незаконне збагачення

8 жовтня 2019 р., 09:51

Антикорсуд закрив справу проти голови Держаудитслужби, яка забула задекларувати злитки золота та інші активи через скасування закону про незаконне збагачення.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишньої голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні. Про це в понеділок, 7 жовтня, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).Таке рішення суд ухвалив у понеділок, 7 жовтня, погодившись з позицією прокурора САП. Причина - визнання неконституційною норми Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.При цьому в прокуратурі нагадали, що Гаврилову й надалі звинувачують в умисному недостовірному декларування.Нагадаємо, на початку 2018 року стало відомо, що голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова приховала свої доходи і подала недостовірну декларацію. Чиновниця "забула" вказати авто, нерухомість, дорогі меблі, злитки золота і більш як 100 тисяч доларів готівки. Пізніше Апеляційний суд відхилив клопотання прокурорів про відсторонення, залишивши Гаврилову на посаді.Як відомо, 27 лютого 2019 року Конституційний Суд України прийняв рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно із скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були надавати пояснення про джерела їхніх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягнути до кримінальної відповідальності.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp