Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Торговельна війна: США і Китай сідають за стіл переговорів

7 жовтня 2019 р., 20:09

Врегулювання суперечок у сфері торгівлі між США і Китаєм, від яких залежить стабільність світової економіки в цілому, переходить у фазу переговорів на рівні міністрів

Представники урядів двох найбільших економік світу зустрічаються в понеділок у Вашингтоні, повідомили офіційно в Білому домі.

"Торговий представник США Роберт Лайтхайзер та міністр фінансів Стівен Мнучин вітатимуть делегацію Китаю на чолі з віце-прем'єр-міністром Лю Хе для продовження торгових переговорів між двома країнами, що починаються 10 жовтня 2019 року", - зауважили в адміністрації американського президента.

При цьому підкреслюється, що обидві сторони налаштовані на розвиток домовленостей, досягнутих впродовж попередніх тижнів на рівні заступників міністрів.

"Теми обговорення включатимуть вимушений трансфер технологій, захист прав інтелектуальної власності, сферу послуг, нетарифні бар'єри, сільське господарство та контроль за виконанням", - зауважили в Білому домі.

Нагадаємо, внаслідок політики адміністрації Дональда Трампа, Сполучені Штати кілька разів поспіль підвищували митні тарифи на китайську продукцію. Китай вдався до подібних заходів у відповідь, що призвело до загострення "торговельної війни" між двома найбільшими економіками світу. МВФ, Світовий банк та інші міжнародні фінансові інституції неодноразово звертали увагу на фактор загострення торговельних відносин між США і Китаєм як такий, що негативно впливає на зростання світової економіки.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp