Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Очільник краю вислухаав закарпатців (ФОТО)

8 жовтня 2019 р., 19:15

Жахливий стан доріг, нестача бюджетних коштів на їх ремонт – питання, що піднімалися під час особистого прийому громадян Ігоря Бондаренка

У вівторок, 8 жовтня, голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко провів черговий особистий прийом громадян. Зі своїми проблемами до керівника області приїхали жителі з різних куточків краю, навіть за 200 км від обласного центру. Загалом було 34 осіб, серед яких і учасники бойових дій, пенсіонери, інваліди, багатодітні матері та ін.
Порушені під час прийому питання стосувалися виділення коштів на ремонт доріг сіл Водяниця-Верхнє Водяне, Липча-Іза, берегоукріплень, забезпечення житлом, приватизації земельних ділянок поза межами населеного пункту тощо. Крім того, багато краян зверталися за фінансовою допомогою на лікування, а деякі колективними зверненнями щодо створення ОТГ, виділення земельної ділянки для створення реабілітаційного центру учасників бойових дій на Рахівщині.
Приміром, сільські голови Водяниця та Верхнє Водяне, що на Рахівщині, які приїхали за 180 км від Ужгороду, розповіли очільнику краю про жахливий стан дороги обласного значення В.Бичків-Водиця, яка з’єднує їхні населенні пункти. Зараз там проводяться ремонтні роботи, але через селеві потоки, зсуви деякі участки шляху, особливо на перевалах, дуже зруйновані. Представники підрядної фірми вже попереджають, що не вкладаються у виділених на ремонт 5 млн грн.


- Якщо до зими не зроблять цю дорогу, то провалля на перевалах збільшаться, що наражатиме на небезпеку людські життя. Відтак рух транспорту буде зупинений і 17 тисяч жителів цих сіл будуть відрізані. Сільські бюджети мізерні, через аварійний стан автошляху туризм у нас взагалі не розвивається, - бідкається голова сільради Іван Ватрала.
Зі схожою проблемою звернувся і мешканець с.Кошелево Хустського району, який розповів про вкрай поганий стан дороги Липча-Іза, а також зволікання з її ремонтом. На ці 9,4 км необхідно 45 млн грн для проведення капітального ремонту. Таких коштів зараз нема ні в районі, ні в обласному бюджеті.
А голова федерації «Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту з ураженням опорно-рухової системи» Олександр Лізанець звернувся до керівника області з питанням продовження фінансування спортивно-реабілітаційного центру в м.Ужгород.
- Не варто забувати про те, що на Сході України ідуть бої, чимало молодих хлопців отримують важкі поранення і стають інвалідами, - наголосив пан Олександр. – Цих людей також потрібно буде витягувати з важкої депресії, повертати до нормального життя, а для цього спортивно-реабілітаційний центр ой як пригодиться. І про це треба думати вже сьогодні.
Ігор Бондаренко уважно вислухав заявника і доручив детально вивчити питання можливості виділення додаткових коштів на будівництво центру.
Також за результатами розгляду всіх звернень голова облдержадміністрації дав відповідні доручення керівникам окремих структурних підрозділів ОДА детально відпрацювати порушені на прийомі питання для їх оперативного вирішення. А також наголосив, що стан розв’язання кожної проблемної ситуації триматиме на його особистому контролі.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp