Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ердоган пригрозив Європі мільйонами біженців

10 жовтня 2019 р., 21:57

Ось такі реалії

Туреччина відчинить двері для мільйонів сирійських біженців в Європу, якщо ЄС буде критикувати операцію Анкари, заявив президент.Президент Туреччини Реджеп Ердоган пригрозив дати можливість 3,6 млн сирійських біженців відправитися з Туреччини в Європу, якщо ЄС буде критикувати операцію Анкари в Сирії. Про це повідомляє в четвер, 10 жовтня, агентство Bloomberg.

Виступаючи в Анкарі, Ердоган пригрозив "відчинити двері" для нелегалів і застеріг ЄС від використання терміна "вторгнення" щодо операції "Джерело миру"."Якщо ЄС наліпить ярлик окупації на операцію "Джерело миру", то Туреччина відчинить двері для мільйонів сирійських біженців, щоб вони вирушили до Європи", - сказав Ердоган."Туреччина буде ігнорувати критику операції "Джерело миру", яку ми почали проти терористичних елементів у той час, як 10 іноземних сил вільно діють у Сирії", - сказав президент.Крім цього, він розкритикував Єгипет і Саудівську Аравію за їх неприйняття турецької операції."Насамперед, я закликаю Саудівську Аравію поглянути в дзеркало і відповісти на питання, що ви робите в Ємені", - підкреслив він.

Ердоган також повідомив, що з моменту початку операції турецькі військові знищили 109 терористів. Всього ж, за словами Ердогана, за останні чотири роки Туреччина "нейтралізувала" в цілому 16 тисяч терористів.У той же час, ЗМІ повідомляють, що в результаті обстрілу сирійськими курдами турецьких міст Акчакале і Вираншехир на кордоні з Сирією були поранені, щонайменше, 18 осіб.Нагадаємо, 9 жовтня президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про початок нової операції в Сирії під назвою Джерело миру. Її метою є створення на півночі Сирії буферної зони, куди зможуть повернутися біженці.Потім президент США Дональд Трамп заявив, що пора повернути американських військових додому, і тепер з ІДІЛ повинні розбиратися Туреччина, Європа, Сирія, Іран, Ірак, Росія і курди. Таким чином він залишив курдів без військової допомоги США.Пізніше Трамп заявив, що США зруйнують економіку Туреччини, якщо вона почне знищувати курдів на північному сході Сирії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp