Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Уряду Румунії оголошено вотум недовіри

10 жовтня 2019 р., 21:59

Відставку уряду підтримали 238 членів двопалатного парламенту з 233 необхідних.

Парламент Румунії оголосив вотум недовіри соціал-демократичного уряду країни на чолі з прем'єр-міністром Віорікою Денчіле. Правоцентристська опозиція зуміла отримати підтримку більшості депутатів, повідомляє Balkan Insight у четвер, 10 жовтня.

Відзначається, що відставку уряду підтримали 238 членів двопалатного парламенту з 233 необхідних."Правляча партія СДП наказала своїм депутатам не брати участь у голосуванні. Але деякі з них були неслухняні і проголосували за відставку уряду, чим викликали захоплення у своїх опозиційних колег", - йдеться в повідомленні.Опозиція звинуватила уряд у політизації державних інститутів, що призначила "нездатних членів правлячої партії, які завдали шкоди економіці, і не змогли здійснити такі необхідні реформи".Відставка уряду означає, що президент Румунії Клаус Йоханніс тепер повинен призначити нового прем'єр-міністра, кандидатуру якого має підтримати більшість із парламентарів."Якщо парламент двічі відхилить пропозицію Йоханніса, дострокові вибори відбудуться, швидше за все, в першому кварталі 2020 року", - пише видання.Нагадаємо, що 25 вересня президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Лідери двох країн домовилися активізувати співпрацю та обмінятися візитами найближчим часом.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp