Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Семінар-тренінг для соціальних працівників територіальних центрів усього Закарпаття «Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну»

11 жовтня 2019 р., 14:15

Семінар-тренінг для соціальних працівників територіальних центрів усього Закарпаття «Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну» відбувся сьогодні в Ужгородській міській раді

Його провела представниця Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх людей в Україні», викладач Медико-природничого університету з міста Миколаїв Наталія Володка.

Учасників навчання привітав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, наголосив, що рівень суспільства визначається насамперед ставленням, увагою до літніх людей та людей з інвалідністю і дуже важливо поліпшити якість їхнього життя. «Старші люди, особливо ті, які не мають підтримки близьких – певною мірою наша біль і наш обов’язок бути для них підтримкою, зробити все можливе, щоб вони не почувалися покинутими, відірваними від активного життя», – сказав Богдан Євстафійович.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола зазначив, що в нашій області діють 18 територіальних центрів та 8 інтернатних установ, соціальні послуги надаються близько 14 тисячам літніх одиноких громадян та людей з інвалідністю, близько тисячі перебувають на стаціонарному догляді. Тому сучасні знання, методики для роботи з ними дуже потрібні. Віктор Васильович додав, що значна робота для поліпшення якості життя уразливих категорій населення проводиться також із європейськими партнерами.

Тренерка Наталія Володка детально ознайомила учасників семінару з ознаками і особливостями перебігу старечої деменції, а також як соціальним працівникам мінімізувати емоційне вигорання при роботі з літніми людьми.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp