Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На День захисника в Україні заплановано 300 акцій

14 жовтня 2019 р., 11:59

Силовики і спецслужби перейдуть на посилений режим робіт. Уже почав роботу ситуаційний центр Нацполіції.

В Україні на 14 жовтня з нагоди Покрови і Дня захисника України заплановані близько 300 заходів, для забезпечення правопорядку будуть залучені сили підрозділів Національної поліції, Національної гвардії і Держслужби з НС. Про це в п'ятницю, 11 жовтня, заявив перший заступник міністра МВС Сергій Яровий, повідомляє прес-служба відомства.

"По всій Україні буде близько 300 заходів, тільки в Києві ветерани і добровольці подали заявки на п'ять акцій. Для наших правоохоронців - це не виклик, ми звикли до роботи на таких масових заходах. Однак ми повинні забезпечити безпеку кожного громадянина нашої держави", - сказав Яровий на нараді в п'ятницю.

Він зазначив, що будуть задіяні підрозділи Нацполіції, Нацгвардії і рятувальники, активно працюватимуть штаби в регіонах.

Яровий також доручив керівникам провести зустрічі з організаторами заходів, громадськими організаціями, ветеранами і добробатами, щоб ті, зі свого боку, звернули увагу на питання безпеки. Крім того, він попросив провести інструктажі щодо недопущення провокацій та маніпуляцій.

Глава Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що ситуаційний центр починає свою роботу і буде працювати цілодобово, щоб "оперативно реагувати на будь-які зміни обстановки". За його даними, на патрулювання вийдуть групи поліції діалогу і кінологи.

Заступник глави ДСНС Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи готові до виконання завдань за призначенням, розрахували сили і засоби на всі заходи в Україні. Крім пожежних підрозділів, чергуватиме хімічна лабораторія і піротехнічний підрозділ, а в аеропорту Київ (Жуляни) - вертоліт медичного варіанту.

Глава Нацгвардії Микола Балан зазначив, що планується додатково задіяти 11 медичних автомобілів і 30 мобільних санітарних приміщень. На вулицях патрулюватимуть групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки.

Раніше повідомлялося, що до Дня захисника України Укрзалізниця призначила шість додаткових поїздів.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp