Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Половина жителів Північної Кореї недоїдає - ООН

24 жовтня 2019 р., 15:59

Відповідальність за таку ситуацію покладають на економічну і аграрну політику північнокорейського режиму.

Майже половина населення Північної Кореї потерпає від недоїдання. Такі дані озвучив в ООН спеціальний доповідач організації з питань прав людини в КНДР Томас Охеа Кінтана, повідомляє в четвер, 24 жовтня, ТСН.

За словами Кінтани, близько 11 мільйонів осіб у цій країні є жертвами проблем із забезпеченням продуктами харчування.Згідно з даними ООН, ця проблема гостро зачіпає й дітей: близько 140 тисяч дітей в КНДР не мають достатньо їжі, а для 30 тисяч нестача продовольства є ризиком для життя.За словами Кінтани, відповідальність за таку ситуацію лягає на економічну і аграрну політику північнокорейського режиму. Її наслідки посилюються змінами клімату, неплодючими ґрунтами, стихійними лихами і негативними наслідками санкцій, введених проти Пхеньяна.При цьому найбільше, за його словами, від державної політики перерозподілу продовольства і товарів страждає сільське населення."Економічні ресурси перерозподіляються далеко не на користь задоволення базових потреб населення", - зазначив Кінтана.Спеціальний доповідач ООН додав, що за три роки його перебування на цій посаді ситуація в цій сфері не покращується.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp