Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті можна побачити раритетний Volkswagen

28 жовтня 2019 р., 11:20

У Мукачеві можна побачити автівку 1931 року

Побачити автомобіль і сфотографуватись біля нього можуть всі бажаючі.

Фольксваген кафер, тур, або як ми звикли - жук, вважається наймасовішим автомобілем в історії, який випускався без радикальних змін аж до 2003 року. Його у далекому 1931 році першим спроектував сам Фердинанд Порше.

Конкретно цьому автомобілю, який 25 років тому придбав пан Олег з Ужгорода, виповнюється рівно 50. З нагоди ювілею, власник запропонував розмістити її у салоні volkswagen. 5 років тому ця автівка вже була в салоні. Тоді, каже її власник, святкували 45 років.

Також в Україні днями святкуватимуть День автомобіліста. І хоч гучних святкувань не буде, сфотографуватись біля червоного "жука" на свято може кожен.

Старовинне авто значно відрізняється від своїх "правнуків". Яскраво-червоний колір та святкові кульки роблять цю автівку схожою на іграшкову. Проте насправді вона досі на ходу і все в ній працює, як і півстоліття тому. Навіть ковпаки на колесах рідні - металеві.

Збереглися навіть чек про покупку авто та сервісна книжка. А ще в салоні автомобіля на задньому сидінні лежить, не менш раритетна, друкарська машинка. Справа в тому, що автомобіль колись належав журналісту. А 50 років тому, оперативну інформацію друкували саме так. Теперішній власник розповів, що зберігається автівка тільки в теплому, сухому гаражі. Коли придбав її у квітні 1994 року, довелось замовляти певні деталі з Бразилії, деякі з Будапешту. І за півтора роки вдалось відновити її. Ззовні лако-фарбове покриття рідне. Міняли тільки деталі ходової частини.

Окрім свого Дня народження, раритетний volkswagen інколи можна побачити на вулицях Ужгорода.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp