Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Забруднення повітря: оприлюднені нові дані

29 жовтня 2019 р., 11:08

Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій спостерігаються в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському.Значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря в Україні не зафіксовано.

Про це в понеділок, 28 жовтня, йдеться в оперативній інформації ДСНС про стан моніторингу атмосферного повітря на території України.

"Станом на 27 жовтня значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не зафіксовано. Концентрації оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відзначає", - вказали у відомстві.

У ДСНС нагадали, що на території України утримується антициклонний характер погоди, що призводить до відсутності опадів. Також зараз слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700-800 м (інверсія), відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани. Ці фактори сприяють накопиченню в приземному шарі забруднюючих речовин.

"Разом з тим, значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається. Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій фіксуються тільки в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському", - запевнили фахівці.

Як наголошується, в загальному синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов в попередні роки, тому в Україні немає істотних підстав для занепокоєння про стан повітря.

Також повідомляється, що за прогнозами Укргідрометцентру, в період з 28 по 29 жовтня очікується поліпшення синоптичної ситуації.

Нагадаємо, що раніше рівень забруднення повітря в Києві перевищив норму в десять разів. Жителям деяких районів столиці України радять сидіти вдома через безпрецедентно брудне повітря.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp