Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Китай зменшив оберти із забруднення повітря

30 жовтня 2019 р., 08:39

З 2012 року показники забруднення повітря залишаються на приблизно одному рівні, підвищуючись або знижуючись приблизно на 0,3% на рік.

У Китаї перестали зростати обсяги щорічних викидів парникових газів, заявили вчені після проведеного дослідження, повідомляє One Earth.

Цю тенденцію помітили ще в 2012 році. Відтоді показники забруднення повітря залишаються на приблизно одному рівні, підвищуючись або знижуючись приблизно на 0,3% на рік.

"Це пов'язано в першу чергу з двома речами - підвищенням енергетичної ефективності, що знизила потенційні викиди майже в півтора рази в порівнянні з 2002 роком, а також зі зниженням темпів приросту ВВП з 12% до 6%. Подальше зростання ефективності допоможе Китаю виконати Паризькі угоди", - пишуть вчені.

Вчені сьогодні не сумніваються в тому, що глобальне потепління існує і що воно радикально змінить клімат Землі, якщо зростання середньорічних температур не вдасться стримати на позначці в 1,5-2°C. На користь цього говорять виміри з кліматичних супутників, тисяч метеорологічних станцій і буїв у морі, а також різні комп'ютерні моделі клімату.

Щоб уникнути плачевних наслідків, всі країни світу в грудні 2015 року підписали першу спільну і обов'язкову Паризьку хартію щодо боротьби з глобальним потеплінням. Його учасники добровільно взяли на себе зобов'язання значно скоротити викиди парникових газів в наступні кілька десятиліть і утримувати їх на цій позначці в наступні роки.

Нагадаємо, Київ обійшов Пекін за рівнем забруднення повітря.

Також повідомлялося, що призупинити глобальне потепління можна за 300 мільярдів доларів. Про це йдеться в розрахунках фахівців Організації Об'єднаних Націй.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp