Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські екологи оштрафували Свалявську ЦРЛ за поводження з відходами

4 листопада 2019 р., 12:35

Це цікаво знати

В рамках перевірки на дотримання вимог природоохоронного законодавства Свалявською центральною районною лікарнею, Державна екологічна інспекція у Закарпатській області виявила ряд порушень вимог чинного законодавства в частині поводження з відходами.

В медзакладу відсутня декларація про відходи, що являється порушенням ст. 17 Закону України «Про відходи». Крім того первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, тимчасово зберігаються, передаються на утилізацію, знешкодження та видаляються, не ведеться, що являється порушенням ст. 17 Закону України «Про відходи».

За результатами перевірки 2 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності за ст.ст. 82, 82-1 КУпАП на загальну суму 935 грн., та видано припис на усунення порушень.

Екологи оцінили завдану “Довжанським ЛМГ” шкоду більш ніж у 100 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП “Довжанське ЛМГ”

За результатами здійснення перевірки державними інспекторами виявлено порушення вимог Лісового Кодексу України, Правил рубок головного користування в гірських лісах Карпат. Зокрема, зафіксовано пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, несвоєчасне очищення місць заготівлі деревини та трелювання деревини через русла водотоків без влаштування перехідного містка.

Держекоінспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, нанесеної лісовим ресурсам на загальну суму 100,871 тис. гривень та пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

До адміністративної відповідальності притягнуто 27 посадових осіб на загальну суму штрафів 4,454 тис.гривень, керівнику підприємства видано припис щодо усунення виявлених порушень.

Держекоінспекція оштрафувала ДП "Тячівське ЛГ" на 82,3 тис. грн

Держекоінспекцією у Закарпатській області проведено перевірку на дотримання вимог природоохоронного законодавства державним підприємством ”Тячівське лісове господарство”.

За результатами здійснення заходу, державними інспекторами виявлено ряд порушення вимог Лісового Кодексу України. Зокрема, зафіксовано пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, несвоєчасне очищення місць заготівлі деревини та трелювання деревини руслами водотоків гусеничними тракторами.

Держекоінспекцією проведено розрахунок розміру шкоди на загальну суму 82,325 тис. гривень та пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

До адміністративної відповідальності притягнуто 27 посадових осіб на загальну суму штрафів 5,321 тис. гривень, та видано припис для усунення виявлених порушень.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp