Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Включення закарпатського питання у формат переговорів з терористами має право на життя

2 вересня 2014 р., 12:18

В Інформаційному спротиві вважають, що діяльність сепаратистів щодо Закарпаття не можна залишати поза увагою.

На Закарпатті штучно посилюється сепаратистський рух. Поки українська влада проводить АТО на Донбасі, РФ та Угорщина починають роздмухувати нову пожежу за допомогою так званих русинів.

Останніми місяцями на території Закарпатської області з’явилося чимало спортивних молодиків, які розмовляють із виразним російським акцентом. Про це повідомляє «Преса України» за даними групи «Інформаційний спротив». Мешкають такі «туристи» зазвичай на дачах друзів Януковича або на території, що належить УПЦ МП.

«Активізувалися так звані представники «закарпатських русинів» і «закарпатських угорців», які не живуть в Закарпатті, але заявляють, що представляють 90% населення регіону, - повідомляють у ІС.
- Звичайно, виходом із ситуації вони бачать створення русинсько-угорської автономії на території Закарпатської області».

Більше того, деякі найрадикальніші «русини», наприклад, Петро Гецко та Анатолій Сава вже встигли пригрозити подібним до донбаського сценарієм задля досягнення своєї мети. У цьому вони покладаються не лише на РФ, а й на угорську партію «Йоббік», яка неодноразово висловлювала свою підтримку сепаратистам в Україні.

«Оскільки Гецко, який величає себе прем'єр-міністром «республіки Підкарпатська Русь», вже двічі був присутнім на ялтинських конференціях, де зустрічався з лідерами терористів, то включення закарпатського питання у формат переговорів української влади з терористами має право «на життя», - вважають у Інформаційному спротиві.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp