Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тіна Канделакі особливого враження на закарпатського розумника не справила

2 вересня 2014 р., 12:41

Пройшовши три відбори на програму "Найрозумніший", в ефір програми школяр із Сваляви так і не потрапив.

Їх п’ятеро розумників (точнішого визначення й не знайти) в Україні — цьогорічних випускників шкіл, які на сесії зовнішнього незалежного оцінювання, за її підсумками, набрали з трьох предметів максимальну суму балів (по 200 з кожного). Серед них — двоє закарпатців: Степан Русин, який закінчив Свалявську гімназію, та Сілвестер Носенко (ліцей «Інтелект», ЗОШ І—ІІІ ст. №11 м.Ужгород). Як ішов до свого успіху, поділився в розмові зараз уже студент інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Степан Русин.

«Вірив, що зможу набрати максимальні бали»

Степане, наскільки прогнозованим був твій результат на ЗНО?


— Я розраховував на високі бали, але не настільки. Хоча і всі роки навчання в гімназії вчився на «відмінно». Припускав у думках, що зможу набрати максимальні бали по якомусь одному з предметів — вийшло по 200 із трьох (англійська мова, українська мова та історія України).

Знаю, що ти був близьким до максимального результату із ще одного предмета.

— Двох балів не вистачило мені (набрав 198. — М.П.) із всесвітньої історії.

І поставив би своєрідний рекорд по Україні?

— Можливо. Але я просто складав зовнішнє незалежне оцінювання — не на рекорди йшов…

І просто так без хвилювань?


— Першим предметом у мене була англійська мова. Хвилювався найбільше, відтак узяв себе в руки. Коли стало відомо, що я набрав 200 балів, то першою мене привітала моя вчителька англійської Злата Іванівна Олексюк.

Степане, щоб досягти такого успіху, треба було ходити до репетиторів, готуватися за якоюсь особливою методикою?..

— Я брав додаткові уроки тільки з двох предметів, по інших — це звичайна загальноосвітня підготовка. Щоправда, в усі роки навчання в Свалявській гімназії я був відмінником. Не мав ніяких методик.

Із твоїх однокласників хтось може похвалитися високими балами на ЗНО?

— Так. Андрій Суран із біології набрав 199,5 бала. Це — успіх, я його вітав.

Ти вже студент. В якому виші і який фах здобуватимеш?

— Документи подавав у три національні університети: Ужгородський, Львівський ім. І.Франка, Київський ім. Т.Шевченка, а також у Києво-Могилянську академію і Харківську юридичну академію. Навчатимусь в інституті міжнародних відносин Шевченківського університету за фахом «міжнародні відносини». Намагатимуся й надалі тримати в царині освіти високу планку й успішно її долати.

«Тіна Канделакі особливого враження на мене не справила»

Степане, розкажи, як ти потрапив на телепроект Тіни Канделакі «Найрозумніший»?

— Більше п’яти років тому я пройшов три етапи відбору: спочатку в Києві, а потім поїхав з батьком у Москву. Там на заключному відборі отримав конкретну тему —«Мандрівники».

І ти потрапив в ефір?


— Я успішно пройшов і цей етап. Залишилося пройти співбесіду в Тіни Канделакі.

Ти з нею особисто спілкувався?


— Так. Звісно, ми розмовляли російською мовою. Але ведуча телепроекту вирішила, що російською володію дещо недосконало. Цього виявилось достатньо, щоб я не потрапив на запис телепередачі «Найрозумніший». Тому за всім довелося спостерігати в студії як глядач.

Образи не тримав після цього?


— А чого! Зрештою й сама телеведуча на мене особливого враження не справила — вона намагалася робити з проекту телешоу. Глибокі знання в будь-якій галузі ніколи не є зайвими. Відтак я досконало вивчив і російську мову.

Михайло Попопич



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp