Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: За проектом Регіональної стратегіїрозвитку Закарпатської області на період до 2021-2027 років наш край вийде на якісно новий рівень розвитку

13 листопада 2019 р., 14:40

Мета – презентація напрацьованого проекту Регіональної Стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 років та Плану заходів з її реалізації

Вчора, 12 листопада, у сесійній залі обласної ради відбулося засідання Робочої групи з розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 років та Плану заходів з її реалізації. Провела його в.о директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Руснак.

Участь у роботі засідання взяли: голова облради Михайло Рівіс, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко та його перший заступник – Олексій Гетманенко, депутати облради – Денис Ман та Андрій Вишняк, експерти, науковці, представники громадськості.

Мета – презентація напрацьованого проекту Регіональної Стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 років та Плану заходів з її реалізації.

Керівництво області акцентувало увагу на ключових принципах, на які опирається стратегія розвитку країни в цілому та Закарпаття, зокрема.

Михайло Рівіс у своєму виступі відмітив високий рівень результативності Робочої групи з підготовки цього документу, до складу якої увійшло 84 осіб із числа представників виконавчої влади та місцевого самоврядування, державних установ, депутати різних рівнів, досвідчені підприємці, знані експерти та науковці, котрі провели низку засідань. На багатьох із них побував і очільник облради, де велися жваві дискусії та предметне обговорення всіх ініціатив.

«Сьогодні перед нами ‒ об’ємний документ із ґрунтовним аналізом усіх його складових, із урахуванням затвердженої урядової методики та пропозицій бізнесу, науки, експертів, місцевого самоврядування, з високою якістю описів технічних завдань, сильних і слабких сторін краю та стратегічним баченням перспектив його розвитку. За цим документом Закарпаття житиме упродовж наступних років і вийде на якісно новий рівень розвитку. Депутати вноситимуть зміни у подані пропозиції на потребу дня. Відрадно, що в ньому чітко відображені питання доріг, інфраструктури, підприємництва, інновацій, екології, поводження з твердими побутовими відходами, розвитку самоврядних територій із характеристиками переваг, викликів і ризиків для досягнення європейського рівня і якості життя на теренах нашого краю», ‒ наголосив М. Рівіс та додав, що Закарпаття – регіон із унікальними туристичними можливостями, з високим економічним, управлінським та інтелектуальним потенціалом, що приваблює закордонних партнерів, з якими співробітництво стає дедалі повнокровнішим. У цьому ключі він згадав, що Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА (ЄОТС ТИСА) ‒ активний конкурсант у програмах міжнародної технічної допомоги із залученням коштів ЄС у ході підготовки Стратегії управління відходами у Закарпатській області, грант на розроблення якої виграло це Європейське об’єднання, акцентується увага на необхідності робити реальні кроки до рентабельного поводження з відходами на регіональному рівні та захисту довкілля. Варто зауважити, що ТИСА (ЄОТС ТИСА) стало переможцем великого проекту, відомого як ZeroWaste (Нуль відходів), що передбачає будівництво полігону твердих побутових відходів і сміттєсортувального заводу в с. Яноші Берегівського району. Отже, є можливість використати інструменти партнерства та досвід Євросоюзу для розбудови Закарпатської області, що тільки підсилюватиме її Регіональну стратегію.

На завершення М. Рівіс відзначив велику працю над документом депутата облради Дениса Мана, взаємодію всіх учасників, а таких було понад 280 осіб, та чітку координацію цього процесу з боку влади.

Денис Ман презентував проект Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2021-2027 років та Плану заходів з її реалізації, який учасники засідання обговорили активно.

Найбільш слушні пропозиції будуть внесені до остаточного документу.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp