Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Раді рекомендували прийняти закон Зеленського про перезапуск ДБР

13 листопада 2019 р., 22:25

За словами голови ДБР Романа Труби, законопроект зможе значно посилити роботу органа

Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти закон президента України Володимира Зеленського про перезапуск Державного бюро розслідувань (ДБР) у другому читанні та в цілому. Про це заявив Голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що Комітет розглянув правки, які будуть враховані у кінцевому варіанті проекту.

"Рекомендувати ВРУ прийняти 2116 прийняти в другому читанні та в цілому з урахуванням пропозицій та правок. 20 - "За". Рішення прийнято", - заявив Монастирський

За словами голови ДБР Романа Труби, законопроект зможе значно посилити роботу органа.

"Збільшується кількість територіальних управлінь. Адже на сьогодні їх лише 7, в деякі входить по 4-5 областей. Збільшується кількість працівників ДБР. Наразі в територіальних управліннях в нас є 118 працівників. Це занадто мала кількість для того, щоб ефективно розслідувати кримінальні провадження. ", - заявив Труба.

Нагадаємо, Верховна рада України схвалила за основу в першому читанні законопроект №2116 президента Володимира Зеленського про зміни в закон "Про Державне бюро розслідувань" (ДБР). Законопроект Зеленського пропонує визначити правовий статус Державного бюро розслідувань - ДБР стає державним правоохоронним органом, на який покладаються завдання щодо попередження, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp