Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Раді рекомендують відкласти впровадження закону про кримінальні проступки

13 листопада 2019 р., 23:37

Комітет рекомендує відкласти набуття чинності закону до 1 липня 2020 року

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній раді відтермінувати впровадження інституту кримінальних проступків до 1 липня 2020 року. Про це заявив голова комітету Денис Монастирський, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Монастирського, парламенту рекомендують відкласти впровадження законопроекту на 6 місяців, а саме до 1 липня наступного року.

"Пропозиція ГПУ - відтермінувати на 6 місяців з моменту набрання чинності закон про кримінальні проступки. Конкретно, до 1 липня 2020 року під відповідальність генерального прокурора", - розповів він.

Нардеп наголосив, що строки впровадження інституту більше не будуть відтерміновуватись.

"Насправді, ми всі тут за те, щоб інститут кримінальних проступків запрацював якомога швидше. Більше відтермінування не буде. І з 1 липня 2020 року інститут має запрацювати. Ми зараз маємо проголосувати, рекомендувати Раді прийняти законопроект № 2155 в першому читанні за основу та в цілому з пропозиціями комітету та відтермінувати до 1 липня 2020 року. "За" 21. Рішення прийнято", - завив Монастирський.

Голова комітету відзначив, що до цієї дати правоохоронні органи, а саме ГПУ, Нацполіція та ДБР мають підготуватись до запровадження Реєстру досудових розслідувань та введення інституту кримінальних проступків.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp