Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пропозиції АМУ до Держбюджету-2020 не потребують додаткового фінансування, а лише справедливого розподілу з врахуванням інтересів громад - О.Слобожан

14 листопада 2019 р., 10:05

Вчора Асоціація міст України провела в Українському кризовому медіа-центрі прес-брифінг на тему: «Бюджет 2020 – це згортання децентралізації. Як вижити громадам?»

Під час заходу виступили Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України; Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова; Анатолій Федорук, Бучанський міський голова; Валерій Коломєйцев, Ладижинський міський голова; Володимир Репік, директор департаменту фінансів КМДА.
Олександр Слобожан відзначив, що проєкт Держбюджету на 2020 рік не враховує інтереси місцевого самоврядування та загрожує згортанням децентралізації. Він закликав Уряд і парламент у проєкті Державного бюджету на 2020 рік захистити інтереси громад, а саме: 
підтримати норму щодо зарахування частини акцизного податку на пальне до дохідної частини місцевих бюджетів;
забезпечити належний рівень освітньої субвенції; 
спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів органів місцевого самоврядування; 
забезпечити оплату з Державного бюджету України гарантованих державою пільг;
передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих з Держбюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я.

Підсумовуючи виступи міських голів, Олександр Слобожан зазначив, що скорочення бюджетів громад призведе до неможливості надавати якісних послуги жителям, і наголосив:Прийняття поданого Урядом проекту Держбюджету на 2020 рік та змін до Бюджетного кодексу України призведе до тотального погіршення якості життя людей в усіх без винятку громадах – як у селах, селищах, ОТГ, так і в малих, і у великих містах.
Асоціація міст України закликає народних депутатів підтримати пропозиції АМУ. Наголошуємо, що ці пропозиції не потребують додаткового фінансування, а лише справедливого розподілу наявного ресурсу з дотриманням принципів бюджетної децентралізації та субсидіарності.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp