Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати Закарпатської обласної ради на позачерговій сесії прийняли невідкладні актуальні звернення до вищих органів державної влади (ФОТО)

15 листопада 2019 р., 10:30

13 листопада у сесійній залі відбулося пленарне засідання позачергової сесії облради. Провів його голова облради Михайло Рівіс.

Він найперше закликав усіх ушанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих у війні на Сході України та Героїв сьогодення, які віддали своє життя за незалежність України.

Відтак наголосив, що, як представники інтересів всієї області, депутати зібралися в терміновому порядку на позачергову сесію у зв’язку із клопотаннями депутатських фракцій та груп, представлених в обласній раді, які керувались необхідністю невідкладного звернення до вищих органів державної влади про внесення змін до проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік. Найперше йдеться про те, що в ньому передбачено зменшення доходів органів місцевого самоврядування, а це не дозволить громадам виконувати сповна власні та делеговані повноваження, унеможливить надання повноцінних якісних публічних послуг і гальмуватиме розвиток територій.

Друге питання, яке ініціювали депутати до розгляду, – про звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо будівництва нового аеропорту в Закарпатській області та забезпечення сталого функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Як відомо, на сьогодні у краї фактично відсутнє авіасполучення із столицею та іншими містами України. Тому виникла необхідність внести зміни до проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік і передбачити кошти на ці цілі.

«З огляду на це, обласна рада, як представницький орган усього закарпатського краю, не може стояти осторонь, а депутати облради повинні мати можливість, у межах своїх повноважень, висловити позицію з приводу питань, які турбують органи місцевого самоврядування краю та наших краян», ‒ наголосив М. Рівіс.

Продовжуючи процедуру пленарного засідання, головуючий традиційно озвучив приємні миттєвості, привітавши з днем народження колегу-іменинника Михайла Кіш, та оголосив про нові кадрові призначення в області. Так, Канцідайло Олександр Олександрович очолив Головне управління Нацполіції в Закарпатській області, Шинкарюк Ігор Сергійович став заступником голови ОДА, Біров Єлизавета Іванівна – директором департаменту охорони здоров’я ОДА.

Після чого окремі депутати виступили, як і передбачено Регламентом роботи, із заявами, повідомленнями та депутатськими запитами.

Також до порядку денного включили й інші назрілі невідкладні питання, які були підтримані більшістю у сесійній залі. Серед них – про звернення до центральних органів влади: щодо фінансування будівництва обʼїзної автомобільної дороги навколо м. Берегово; відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Ньодгодош». Виникла потреба визначитися із діяльністю Асоціації Єврорегіон Карпати – Україна та підтримати клопотання про нагородження колег-депутатів Василя Федурцю та Андрія Шекету відзнаками Верховної Ради України з нагоди Дня місцевого самоврядування. Крім цього у сесійній залі було зініційовано додаткові звернення до керівників держави та уряду. Зокрема, Роман Фурман ‒ про необхідність будівництва автомобільної об’їзної дороги навколо м. Виноградів, Петро Добромільський ‒ про дофінансування медичної галузі, Василь Кошеля – щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, Василь Скрип – про внесення змін до Статуту КП «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Човен» Закарпатської облради та про внесення змін до цільових обласних програм медичного спрямування.

З усіх запропонованих до розгляду питань депутати вносили конкретні пропозиції та доповнення, після чого – ухвалили відповідні рішення.

На завершення пленарного засідання позачергової сесії Михайло Михайлович Рівіс подякував депутатам за плідну роботу у сесійній залі, за щире вболівання про долю краю та його жителів та повідомив, що чергову сесію облради планується провести у грудні ц.р. за погодженнями із депутатськими фракціями та групами.





Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp