Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відкрили два пожежно-рятувальні підрозділи (ФОТО)

15 листопада 2019 р., 14:50

Такі реалії

Відтепер разом з професіоналами пожежну безпеку Тячівського та Берегівського районів вартуватимуть ще й місцеві пожежники Вільховецької об’єднаної територіальної громади та добровольці пожежної команди с. Вари

15 листопада на території Вільховецької об’єднаної територіальної громади, що у Тячівському районі, відбулися урочисті заходи. Цього дня в селі відкривали центр надання адміністративних послуг, спортивний майданчик, та інклюзивно-ресурсний центр. На урочисту церемонію завітали представники обласних та районних органів влади, місцевого самоврядування та сільської громади, а також делегація пожежно-рятувальної служби області.

Під час вітального слова керівник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак передав для потреб місцевої пожежної команди ключі від пожежного автомобіля АЦ-40(130) 63Б, обладнаного на шасі ЗІЛ-130 для новоствореної місцевої пожежної команди. Даний підрозділ забезпечуватиме протипожежний захист шести населених пунктів (Вільхівці, Вільхівчик, Сасово, Вільхівські Лази, Раково та Добрянське), що входять до складу громади, де проживає близько 15 тисяч чоловік.

«Створення місцевих пожежних команд - це вимога сьогодення! Адже саме в сільських населених пунктах проблема захисту від вогню набуває особливої гостроти. Враховуючи практику європейських країн, де кожна громада має свій пожежний підрозділ, досвід Вільховецької об’єднаної територіальної громади може стати гідним прикладом для інших об’єднаних територіальних громад на території Закарпаття», зауважив Роман Гудак.

Цього ж дня перший заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей взяв участь у відкритті добровільної церковної пожежної команди в с. Вари Берегівського району. Відтепер на варті безпеки односельчан будуть стояти 25 добровольців-вогнеборців та пожежний автомобіль "Csepel".

Вітаючи громаду з цієї нагоди, Володимир Іванович наголосив, що дана пожежна команда буде надійним, а головне боєздатним, помічником підрозділів ДСНС Берегівського району, бо зможе виїжджати на ліквідацію пожеж в радіусі 10-15 кілометрів від її дислокації. Подібні протипожежні формування відіграють неоціниму роль саме у приборканні стихії на ранній стадії горіння. Адже на сьогоднішній день основною проблемою, передусім, є віддаленість населених пунктів від місць дислокації підрозділів Служби 101.





У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp