Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петро Грицик привітав закарпатського поета та прозаїка із виданням ювілейної книжки (ФОТО)

21 листопада 2019 р., 09:15

Знай наших

20 листопада у читальному залі Перечинської центральної районної бібліотеки відбувся творчий вечір поета, прозаїка Василя Мулеси та презентація його десятого літературно-художнього видання «Карпатська балада».

Із вітальним словом виступив Петро Грицик, який щиро побажав поету творчої наснаги, внутрішньої гармонії, невичерпної енергії, безкрайності духовного джерела, звідки він бере сили для поезії. Посадовець наголосив, що обласна рада завжди підтримує письменників та поетів краю, бо їх праця є неоціненною, адже описує красу та чарівність рідної землі, дає можливість краще пізнавати наш край, його непросту історію.

Вшанувати знаного митця також завітали колеги по перу ‒ Іван Хланта, Юрій Шип, Іван Козак, Василь Гаджега, а також критики, художники, бібліотекарі, представники місцевої влади та громадськості.

Василь Мулеса розповів про історію написання книги, поділився планами на майбутнє та свою творчу співпрацю із музикантами. Зазначалося, що в «Карпатській баладі» описано найбільш трагічні сторінки в історії Срібної Землі з тим, аби допомогти молодому поколінню глибше осмислити минуле нашого краю.

Наголошувалося, що поет написав десятки пісень, які виконують відомі артисти. Чимало його віршів на робочому столі, у творчих студіях українських композиторів. Виношується ідея про написання опери «Карпатська балада» на текст В.Мулеси.

Присутня на святі оперна співачка Мирослава Швах-Пекар виконала пісенні композиції «Кохай мене» та «Мила моя мальована» на слова автора.

На літературному вечорі прозвучало багато добрих слів про художню майстерність автора від колег по цеху, а юна шанувальниця його творчості‒учениця Зарічівської загальноосвітньої школи Анастасія Кричко продекламувала вірші із нової збірки.

Попереду у іменинника – нові творчі здобутки!
Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp