Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: за землю до місцевих бюджетів сплачено понад 367,3 мільйона

21 листопада 2019 р., 16:50

Упродовж десяти місяців 2019 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Закарпатської області 367 млн 316 тис. грн плати за землю.

Приріст цього платежу до січня-жовтня минулого року збільшився на 140,2 млн гривень.

Більша частина плати цього платежу – внесок юридичних осіб, адже вони перерахували з початку року понад 313,6 млн грн плати за землю. Порівняно з минулорічними надходженнями, цьогоріч сплата зросла на 134,8 млн гривень.

У свою чергу фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши з початку року за землю більше 53,6 млн грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст платежу склав понад 5,4 млн гривень.

Принагідно нагадуємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності, або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp