Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті діє ексклюзивна виставка

21 листопада 2019 р., 18:30

На експозиції кожен із авторів представив по кілька робіт, створених за останній рік на пленерах. У кожного – свій почерк та своя історія.

20 листопада у Хустській міській картинній галереї відбулося відкриття ексклюзивної виставки робіт учасників українських та міжнародних пленерів. Творчий тандем склали сім знаних митців – Сергій Галай, Валерій Дьордяк, Михайло Пацкан, Олександр Певсе, Віктор Чепинець, Орест Цюпко та Олександр Шандор.

Відкрив виставку директор Хустської картинної галереї та водночас учасник експозиції Орест Цюпко.

“Відрадно, що з кожним роком географія пленерів розширюється. Так, цьогоріч наші митці побували не лише в різних містах України, але й за кордоном – у Словаччині, Румунії, Польщі, Франції тощо, а це – творче спілкування, обмін знаннями, новий досвід, враження, що згодом лягають на полотні. Тож саме цим творчим результатом ми і захотіли поділитися з громадою: не ховати його за шафою, а презентувати поціновувачам мистецтва – тому й організували цю виставку”, – розповів Орест Цюпко, який, до слова, нещодавно мав персональну виставку у Вінниці.

Так, Валерій Дьордяк цього року побував у Румунії та Франції й представив хустській публіці два натюрморти – творіння з румунських пленерів. Він переконаний, що подібні мистецькі з`їзди – як ковток свіжого повітря для митців.

Віктор Чепинець не тільки бере участь у міжнародних та регіональних пленерах, але протягом кількох років сам їх і організовує, зокрема цьогоріч у жовтні за його ініціативи та підтримки ГО “Кращий художник” відбувся кількаденний пленер у мальовничому Пилипці на Міжгірщині. На виставці в Хусті представив 4 роботи, написані як вдома, так і за кордоном.
Олександр Певсе – учасник словацьких та польських пленерів зауважує, що надзвичайно цінними у таких заходах є обмін досвідом та спілкування з художниками, що представляють різні мистецькі школи. Презентував 4 роботи з різних весняно-літніх пленерів.

Сергій Галай представив аж 5 робіт із різних мистецьких з’їздів. Художник каже, основна колекція полотен, створених за останні роки, наразі знаходиться у Мішкольці (Угорщина), де презентує персональну виставку.

За словами Михайла Пацкана, котрий відомий у краї і як фотомитець, кожен пленер – по-своєму насичений та емоційний. Представив на експозиції свої творіння, написані в Румунії, Словаччині та у рідному Хусті.

Олександр Шандор – єдиний представник Виноградова у творчому тандемі хустян – представив яскраві полотна, написані під час подорожей у Чорногорії та Хорватії.

“Дорогі митці, беручи участь у пленерах, різних мистецьких акціях як в Україні, так і за кордоном, ви насамперед представляєте нашу закарпатську школу, показуєте високу культуру й мистецтво, є тим містком, з якого починається шлях до дружби, співпраці, який часто завершується різними міжнародними проєктами. Тому від міської влади, хустян хочу щиро вам подякувати й побажати творчих успіхів”, – звернувся до митців і вручив їм подяки начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк.

Тож усі бажаючі мають чудову нагоду завітати до Хустської міської картинної галереї й насолодитися виставкою-підсумком різних пленерів.

До слова, у сусідній залі галереї діє нещодавно відкрита виставка “Скарби Берегова”



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp