Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Йосип Борто: Закарпаттю потрібна система протиградового захисту (ФОТО)

22 листопада 2019 р., 18:00

Ось такі реалії

У готельному комплексі «Гелікон», що в с.Яноші Берегівського району, відбулася робоча зустріч Закарпатського обласного Благодійного Фонду (ЗОБФ) із представниками агропромислових підприємств краю з питання будівництва системи протиградового захисту на території Закарпаття та прикордонних угорських областей.

Участь у зустрічі взяли: перший заступник голови облради Йосип Борто та радник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату облради Андрій Товт.

З угорської сторони були: президент Аграрної палати Угорщини Дєрфі Болаж і директор із зовнішніх за’язків цієї палати др.Сабов Болаж.

Угорські партнери розповіли про створення названого Фонду, який спочатку займався поверненням збитків від градобоїв, від яких часто потерпали населені пункти Угорщини. Відтак було вирішено реалізувати спецроект із будівництвом відповідної протиградової системи, яка допомогла рятувати сільськогосподарські врожаї, дахи на будівлях тощо.

У своїй промові Йосип Борто наголосив, що градобої для нашого гірського краю є надзвичайно серйозною проблемою. Від них часто потерпають Ужгородський, Перечинський, Іршавський та Виноградівський райони. Та згадав, що у червні 2016 року збитки нанесені градобоєм на Виноградівщині сягали близько 70 млн гривень. Крім приватного сектору були пошкоджені будівлі навчально-освітніх закладів, будинків культури, ФАПів тощо. Тому однозначно, що цей проєкт – важливий, його треба підтримати і докласти всіх зусиль, аби зреалізувати в нашому краї. Тому що клімат змінюється, такі явища, як паводки і градобої частішають і їх руйнівна сила більшає. Тим більше, що Угорщина готова допомогти і співфінансуванням , і доступом до їхніх метеоцентрів, і навчити нас жити із таким природнім явищем.

Відтак учасники зустрічі предметно обговорили всі питання з підготовкою спільного проекту будівництва системи протиградового захисту у Закарпатті та сусідньої Саболч-Сатмар-Березької області в Угорщині.


Виконавчий апарат облради

Схожі новини

Йосип Борто: Закарпаття славиться цікавими проектами у галузі альтернативної енергетики (ФОТО)
Йосип Борто відвідав Великоберезнянщину, яка потребує особливої уваги та підтримки
Угорщина підтримує євроінтеграцію України та сподівається, що Закарпаття і надалі залишатиметься острівцем миру (ФОТО)
З жителями краю спілкувався перший заступник голови облради Йосип Борто
Йосип Борто: Вірю в те, що Закарпаття і надалі розвиватиметься як край безпечних інвестицій, туризму, економічного потенціалу та комфорту для його громадян (ФОТО)
Йосип Борто зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Мари Йованович (ФОТО)
Йосип Борто: Спільні проекти розвивають партнерство з користю для громад і зміцнюють дружбу між народами
Йосип Борто: Депутати Закарпатської обласної ради порушують у свої запитах важливі та наболілі для краю питання (ФОТО)
Борто в Угорщині розповів про Закарпаття
Йосип Борто: Ми хочемо збудувати Європу в Закарпатті

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp