Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Слузі народу пояснили виключення двох нардепів

22 листопада 2019 р., 17:01

Скороход виключили за те, що вона нібито пропонувала гроші колегам, а Полякова - за неголосування щодо низки законопроектів.

Глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко розповів про причини виключення з фракції нардепів Антона Полякова та Анни Скороход і висловив надію, що більше не буде приводів виганяти депутатів з фракції. Про це він сказав в інтерв'ю НВ.

"Монобільшість - 226 осіб. Арифметика каже, що ще 24. Але нам би не хотілося. Будемо сподіватися, що далі не буде приводів", - сказав Корнієнко.Однією з претензій до Скороход було те, що вона нібито пропонувала гроші колегам. На питання, скільки таких випадків було, глава партії відповів: "Десятки випадків".Керівник партії також спростував слова Скороход, що депутатам Слуги народу платять гроші в конвертах: "Ні, платять у касах і на картку. В касі Верховної Ради, зрозуміло".Антону Полякову Корнієнко дорікнув у неконструктивній поведінці.Говорячи про проблемні випадки з голосуваннями, він сказав: "Це не тому, що Баба Яга проти: Корнієнко та Арахамія вирішили, що за це голосувати не будемо. Так може вирішити умовний Антон Поляков. Але тоді він потрапляє під правило "70 на 30" (якщо 70% фракції підтримали законопроект, то й інші повинні проголосувати "за" - ред.]. Тому фракція його виключила, я так думаю"."Хочу сказати політкоректно: грантові проекти малюють діаграми (голосувань більшості), проте вони стосуються всіх рішень. А у нас є сигнальні голосування щодо 60 законопроектів. Поляков у них - чемпіон з "проти", "утримався" і "не голосував". Так себе може вести депутат, який будує власну політичну кар'єру. А ось член фракції повинен вести себе більш конструктивно", - додав Корнієнко.

На зауваження, що Олександр Дубинський також прагне побудувати політичну кар'єру і веде себе некоректно, глава партії Слуга народу відповів: "При цьому він голосує. Але і багато часу відсутній. Треба з'ясувати: чи з поважних причин?".Журналіст згадав інформацію, що Дубинського нібито збиралися виключити з фракції, якщо він не проголосує в першому читанні за ринок землі."У нас немає такої позиції "якщо". На засіданні фракції щодо ринку землі, на якому був присутній президент, не було погроз або ламання через коліно. Президент пояснив свою позицію. І депутати послухали. Дубинський не прийшов на це засідання, але проголосував", - відповів Корнієнко.Нагадаємо, що 15 листопада з фракції Слуги народу виключили Скороход та Полякова. Офіційна причина - неголосування низки законопроектів.У відповідь на це нардепи заявили, що поки будуть позафракційними. Також Скороход зазначила, що на засіданні фракції погрожували "зачистками" і іншим депутута.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp