Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петро Грицик: Обласна рада й надалі підтримуватиме проєкти та кращі практики Програми транскордонного співробітництва Угорщина‒Румунія –Україна 2014-2020

27 листопада 2019 р., 08:50

Відбулося все вчора

26 листопада у конференційній залі урочища «Золота гора», що у с. Барвінок Ужгородського району, відбувся Інформаційний день у рамках третього Конкурсу заявок Програми транскордонного співробітництва Угорщина‒Румунія –Україна 2014-2020 .

Участь у заході взяли: заступник голови облради Петро Грицик і заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, експерти, науковці та представники органів місцевого самоврядування краю.

Як зазначили програмні менеджери Спільного Технічного Секретаріату ‒Тетяна Кліменко та Мелінда Шіло, регіональний представник ‒Наталія Ліхольот, дана програма базується на спільних зусиллях усіх чотирьох країн-учасниць і націлена на створення рамкового середовища для ефективного співробітництва між регіонами України та регіонами країн ЄС, які мають спільний кордон. Та відмітили, що нині йдеться про третій і останній конкурс Програми з інфраструктурним компонентом, тож цей час необхідно використати для підготовки і подачі заявок.

У своїй промові Петро Грицик від імені голови облради Михайла Рівіса, всього депутатського корпусу облради подякував організаторам семінару і привітав його учасників . Ця зустріч, на переконання посадовця, дасть змогу систематизувати, проаналізувати й оцінити попередні проєкти та напрацювати спільні можливості для подальшого взаємовигідного партнерства.

Петро Васильович пригадав перші етапи налагодження міжнародної співпраці у нашому краї ‒ від підготовки документі, написання грантів, програм до офіційних зустрічей, переговорів та підписання документів.

«На початках був певний відсоток обережності, невпевненості і навіть якоїсь недовіри один до одного, бо ми лише стартували. І от сьогодні тут, у залі я бачу обличчя людей, які стояли у витоках участі нашого краю у Конкурсах Програм транскордонного співробітництва. Отже, в Закарпатті є люди, які хочуть позитивних змін на краще і знають, як їх наблизити. Сьогодні говоримо про вагомі результати проведених двох Конкурсів цієї Програми, оцінка яких дає основу на наступний програмний період. Ця справа живе і має майбутнє. Ви – молодці, бо робите для розвитку громад все, що у ваших силах і обласна рада й надалі підтримуватиме проєкти та кращі практики цієї важливої для краю Програми», - наголосив П.Грицик та побажав учасникам семінару подальших успішних напрацювань.

Ігор Шинкарюк розповів про результати двох конкурсів Програми. Так, у рамках першого Конкурсу у Закарпатті реалізовано 4 великі інфраструктурні проєкти із бюджетом у понад 7 млн євро. В рамках другого ‒ буде реалізовано 35 проєктів, бюджет яких для Закарпаття становить понад 10 млн євро у таких сферах, як попередження надзвичайних ситуацій, розвиток прикордонної інфраструктури, туризму тощо. На сьогодні здійснюється реєстрація цих проєктів у Мінекономрозвитку. «З огляду на це, ми сподіваємось на злагоджену роботу у третьому Конкурсі задля розвитку нашого краю та добра його жителів», - підсумував промовець.

Відтак учасники зустрічі обговорили тематику третього Конкурсу, бюджетну складову та терміни подачі заявок.

Виконавчий апарат облради

9 вкладених файлів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp