Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

УжНУ у двадцятці вишів, як отримують найбільше фінансування на науку

28 листопада 2019 р., 11:20

УжНУ отримує найбільше фінансування та входить у двадцятку вишів

Про це повідомив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович під час робочої поїздки до Харкова, де вчора пройшло виїзне засідання президії Ради проректорів з наукової роботи вищих навчальних закладів та директорів наукових установ МОН України.

«Цього року ми зробили такий собі ТОП-20 університетів, які за останні 3 роки отримали найбільше державних коштів на науку. Йдеться про ті кошти, які вони одержують через МОН за результатами конкурсу наукових проектів», – повідомив Юрій Полюхович.

Загалом за 2017-2019 роки ці університети одержали на наукові проекти майже 300 млн грн. Це шоста частина загального бюджету на всю Україну, який становив майже 1 млрд 790 млн грн, – інформує Урядовий портал. Повну аналітику можна переглянути за посиланням.

За 2017-2019 роки УжНУ отримав від держави на проведення фундаментальних та прикладних досліджень 19 мільйонів 479 тисяч 965 гривень.

«Зараз ми говоримо саме про конкурсне фінансування, адже, на жаль, університетська наука в Україні досі фінансується тільки за конкурсами. З наступного року кращі наукові напрями у вишах мають отримати ще й базове фінансування. У бюджет ми для цього заклали 400 млн грн», – наголосив перший заступник Міністра.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp