Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завтра в Ужгороді відбудеться урочиста хода, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом

28 листопада 2019 р., 17:10

Захід боротьби зі СНІДом відбудеться завтра 29 листопада

Вітаю, друзі! Завтра, 29 листопада, напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом маємо кілька заходів. Приєднутесь!

О 11.20 від КВНЗ "Ужгородський коледж культури і мистецтв" Закарпатської ОР стартує урочиста хода, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Маршрут: вул. Минайська – вул. Грушевського – вул.8–го Березня до бібліотеки-філії №2 Ужгородської ЦМБС, де відбудеться тренінг з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу.

О 13.00 на пл. Театральній всі бажаючі зможуть поспілкуватися зі спеціалістами по ВІЛ-інфекції, отримати достовірну інформацію про шляхи передачі, епідемічну ситуацію з ВІЛ-інфекції, місця, де можна пройти тестування. Також волонтери роздаватимуть інформаційні пам’ятки (буклети) та працюватиме фотозона.

Також готові до спілкування й люди, що відкрили свій статус хворого або інфікованого на ВІЛ/СНІД.

І вже традиційно - цикл бесід та відео лекторій у освітніх закладах м. Ужгорода.


***

Поява у 80-х роках ХХ ст. СНІДу, що викликається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), призвела до масового розповсюдження цієї інфекційної хвороби в усьому світі і створила загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричинила важкі соціально-економічні та демографічні наслідки.

Починаючи з 1988 року Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day) щорічно відзначається по всьому світу 1 грудня. Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я, і однією з ключових можливостей підвищення інформованості, належного вшанування пам'яті померлих від хвороби, а також можливості відзначити такі досягнення як розширення доступу до лікування та заходів профілактики.

Щороку Міжнародний організаційний комітет обирає тему і девіз Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Темою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом цього року Об'єднана програма Організації Об'єднаних Націй по ВІЛ/СНІД (UNAIDS) оголосила «Спільноти добиваються (домагаються) змін». Вибір цієї теми дає можливість для визнання ключової ролі, яку відігравали та продовжують відігравати спільноти в протидії СНІДу на міжнародному, загальнонаціональному та локальному рівнях.

В Україні до заходів присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом традиційно долучаються як державні, так і благодійні та громадські організації.

БО “100% ЖИТТЯ” запускає спеціальну кампанію до 1 грудня: кожен може дізнатися чи потрібно йому здавати тест на ВІЛ за результатами своїх відповідей на тест «ВІЧ:НА:ВІЧ» у новому безкоштовному додатку HIV Test на своєму смартфоні. А ті, хто скористається цим додатком протягом перших двох тижнів, гарантовано отримають подарунок — концептуальну футболку “FIGHT FOR LIFE” чи сумку або стікерпак.

Таким чином, дана організація закликає кожного "Пройти тест "ВІЧ:НА:ВІЧ", ставати частиною спільноти людей, які пропагують свідоме ставлення до свого здоров'я і знають свій ВІЛ-статус.

До заходів присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом долучилися: департамент соціального захисту населення ЗОДА, Закарпатський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, БО «ЗБТ Мережа ЛЖВ», ВКПЦ «Нове життя», Ukrainian Medical Student's Association (UMSA), бібліотека-філія №2 Ужгородської ЦМБС, КВНЗ "Ужгородський коледж культури і мистецтв" ЗОР, КНП «Обласний Центр здоров’я» ЗОР, КНП «Центр з профілактики та боротьби із СНІДом» ЗОР.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp