Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Японії з'ясували, звідки взявся "урановий стрижень"

5 грудня 2019 р., 08:35

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості пообіцяло надалі більш ретельно і обережно маркувати такі предмети унаочнення.

Знайдений в листопаді на півдні Японії циліндр з маркуванням про урановий паливний стрижень - це навчальний експонат, подарований одній зі шкіл. Про це повідомляє газета Ryūkyū Shimpō з посиланням на заяву Міністерства економіки, торгівлі і промисловості країни в середу, 4 грудня.

Відомство роз'яснило, що у 2002-2006 роках розподілило по школах близько 10 тисяч таких наочних предметів, покликаних допомогти дітям краще розібратися в проблемах атомної енергетики. Вони не містять радіоактивної речовини.Як повідомлялося, 19 листопада перехожий виявив циліндр з написом по-японськи "урановий паливний стрижень" на морському березі невеликого курортного острова Міяко, який входить у найпівденнішу японську префектуру Окінава. Знахідка викликала паніку, а влада негайно скерувала до місця знахідки групу фахівців японських сил самооборони. Вони провели заміри і не виявили ознак підвищеної радіації.Влада довгий час не могла відповісти на питання, звідки взявся цей прилад, який відправили в Токіо на вивчення. У префектурі Окінава, на відміну від інших районів Японії, атомних станцій немає.Міністерство економіки, торгівлі і промисловості у зв'язку з цим офіційно пообіцяло надалі більш ретельно і обережно маркувати таке навчальне унаочнювальне приладдя.Раніше повідомлялося, що в Японії будівельний кран впав на другий енергоблок АЕСТакахама і басейн з відпрацьованим ядерним паливом. Причиною інциденту став сильний вітер.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp