Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура висловилась проти діяльності депутата від "Йоббік" на Закарпатті

4 вересня 2014 р., 08:54

Благодійний фонд Ковача Бейли у Берегові - поза законом.

Прокуратура Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли», повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Так, праворадикальною партією Угорщини «За кращу Угорщину» («Йоббік») у власній політичній програмі задекларовано повернення Закарпаття до Угорської Республіки. 


З метою реалізації вказаних задумів, партією утворено та зареєстровано благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли», діяльність якого спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність. 

Встановлено, що благодійна організація в місті Берегово діє з грубими порушеннями законодавства України. Зокрема, встановлено відсутність фонду за місцезнаходженням, в результаті чого складено відповідний акт. 

На підставі цього, державним реєстратором Берегівського міськрайонного управління юстиції внесено відповідний запис. Відповідно до українського законодавства, це є підставою для винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Також, всупереч Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» вказаний благодійний фонд упродовж 2013-2014 років не подавав фінансовий звіт про суб’єкт малого підприємництва та податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp