Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ганна Новосад: Кожна дитина в Україні повинна володіти державною мовою і мати доступ до якісної освіти

6 грудня 2019 р., 17:10

Сьогодні, 6 грудня, міністр освіти і науки України Ганна Новосад, яка перебуває у Закарпатті з робочою поїздкою, зустрілася з журналістами у прес-центрі облдержадміністрації

Міністр розповіла про програму свого візиту, яка передбачає відкриття навчально-практичного центру на базі Свалявського професійного будівельного ліцею, зустрічі з освітянами та представниками угорської громади, огляд школи-садка в смт. Батьово, де відбувається ремонт закладу коштом Фонду регіонального розвитку, а також ознайомлення із ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Великі Береги з українською та угорською мовами викладання.

Ганна Новосад розповіла, що мала нагоду познайомитися і обмінятися думками з головою облдержадміністрації Ігорем Бондаренком і висловила сподівання на конструктивну співпрацю з обласною владою.

Вона також повідомила про програми державного фінансування освітніх закладів в Україні на наступний рік: 3,5 млрд. грн. для будівництва, ремонту та оснащення шкіл; 16 млн. грн. для оновлення шкільних їдалень. Посадовиця також повідомила, що наступного року планується продовжити будівництво внутрішніх вбиралень у школах Закарпаття на що передбачено 26 млн. грн. Повністю цю проблему планують вирішити упродовж 3-х років.

Окремо зупинилася на проблемі мови викладання в угорських школах і зустрічі з представниками угорської громади краю. Наголосила, що нова влада буде продовжувати посилювати мовну присутність у регіонах з компактним проживанням національних меншин, в тому числі через освіту. Водночас робитиметься це, поважаючи права нацменшин, в тому числі право на освіту і розвиток культури рідною мовою. «Кожна дитина в Україні повинна володіти державною мовою і мати доступ до якісної освіти», – наголосила Ганна Новосад.

Відтак пані міністр детально відповіла на численні запитання журналістів.


Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp