Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ законтрактував 85% військової допомоги США

9 грудня 2019 р., 08:09

Україна не відчула заморожування американської допомоги на оборону. На більшу частину виділеної суми вже укладено контракти.

За поточний фінансовий рік Україна отримала від США військову допомогу на 400 млн доларів, і на більш ніж 85% цієї допомоги вже укладено відповідні контракти. Про це повідомила заступник міністра оборони України Аліна Фролова, повідомляє Громадське."На сьогоднішній день допомога, яка йде в межах фінансового року, законтрактована більш ніж на 85 відсотків. Це та сама, про яку всі говорять, що вона заморожена. Фінансовий рік у США - до квітня", - сказала вона.Фролова уточнила, що укладення контракту на якусь допомогу, наприклад на поставку обладнання, означає, що Україна її вже точно отримає."Чому я говорю саме про контрактацію - тому що, якщо ми говоримо про техніку і обладнання, ми розуміємо, що це кілька років виробництва. Тобто це не означає, що ми її прямо зараз отримаємо. Є речі, які ми отримаємо доволі швидко, а є речі, які отримаємо за два роки, але оплата (від США. - ред.) за них піде вже зараз", - пояснила вона.Фролова також зазначила, що в Україні не відчули заморожування грошей на військову допомогу від США.Нагадаємо, заморожування військової допомоги Україні стало приводом для запуску процедури імпічменту президента США Дональда Трампа - його звинувачують у тому, що він вимагав від влади України розпочати розслідування проти Джо Байдена, імовірного конкурента на майбутніх виборах, а в обмін на це розморозив би допомогу. У підсумку після скандалу Білий дім розморозив допомогу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp