Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ігор Бондаренко наголосив на необхідності безумовного контролю за перебігом розв’язання кожного проблемного питання заявників

10 грудня 2019 р., 13:25

У вівторок, 10 грудня, свій черговий особистий прийом громадян провів голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко

Зі своїми нагальними проблемами та запитаннями до очільника краю звернулося понад три десятки осіб. До розгляду окремих питань були залучені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Так, пенсіонер з с.Яківське Свалявського району розповів про заборону будівництва заводу із сортування твердих побутових відходів у зоні формування мінеральних вод. Мешканка Ужгорода, мати-героїня, яка постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, просила видіти кошти для забезпечення її сім’ї житлом. Жінка розповіла, що вже неодноразово зверталася до влади. Присутній Директор департаменту соцзахисту населення Михайло Петрішка вже надав відповідь заявниці. Він поінформував, що ОДА неодноразово направляла листи до Кабміну, Мінфіну, Мінсоцполітики про критичну ситуацію щодо забезпечення житлом чорнобильців області з відповідними пропозиціями розглянути питання виділення необхідних коштів на житлове будівництво з держбюджету. Це питання може бути вирішене у разі передбачення відповідних бюджетних видатків у держбюджеті на зазначені цілі та при наявності коштів на будівництво або придбання житла в місцевому бюджеті, згідно списків черговості з дотримання вимог діючого житлового законодавства.

Житель Мукачева звернувся до керівника краю з пропозиціями щодо перспективи розвитку туризму, а саме в частині музичного туризму на Закарпатті. Ігор Бондаренко подякував заявнику за слушну пропозицію і запевнив, що управління культури візьме її до уваги при організації відповідних заходів.

А мешканці с.Іза Хустського району подали на розгляд Ігоря Бондаренка колективне звернення, в якому йдеться про будівництво фермерського господарства без згоди громади села.

- Ми просимо розібратися із діями селищної ради с.Ізи, яка затіяла без згоди жителів будівництво форелевого господарства у прибережній зоні річки Ріка. Неподалік знаходиться дамба, яка захищає від паводків село. На даний час уже на великій ділянці вирізано майже 100 дерев білої вільхи, яка занесена в Червону книгу, чим вже порушено екосистему даної території. А тим часом у селі багато невирішених проблем, як-от не завершено будівництво дитсадочка, яке триває вже 22 роки. Батькам доводиться щодня возити діток в Хуст, - бідкалися люди.

Інше колективне звернення жителів с.Барбово, що на Мукачівщині, стосувалося вкрай необхідного ремонту дороги місцевого значення Мукачево-Макарєво-Залужжя.

- Капітальний ремонт в селі не проводився ще з часів Радянського Союзу. Жителі села змушені власними силами ремонтувати дорогу, щоб не добивати свої автівки та добиратися на роботу. Цю дорогу активно використовують ряд підприємств, зокрема, СТОВ «Агро-Лучки», ТЗОВ «АВАЕ Умвельт Україна», завод Flex LTD, ТОВ «Закарпатський рибокомбінат» швейна фабрика в с.Макарьово, пекарня в с.Барьово. Тож, просимо посприяти у цьому питанні, - зауважили заявники.

Інші звернення стосувалися виділення житла переселенцям, надання матеріальної допомоги для лікування соціально-незахищеним верствам населення та інші.

За результатами розгляду порушених громадянами питань голова ОДА доручив керівникам відповідних служб опрацювати їх та у межах своєї компетенції вирішити. Також наголосив на необхідності безумовного контролю за перебігом розв’язання кожного проблемного питання заявників.


Прес-служба ОДА

Схожі новини

Ігор Бондаренко провів прийом громадян
Ігор Бондаренко провів прийом громадян
У Закарпатській ОДА говорили про формування туристичного кластеру «Бойківське коло»
Ігор Бондаренко вручив ключі від сучасних медичних автомобілів працівникам амбулаторій Великоберезнянщини (ФОТО)
Ігор Бондаренко поспілкувався з колективом Ужанського національного природного парку
Ігор Бондаренко: У 2020 році за рахунок коштів ДФРР буде реалізовано багато інфраструктурних проєктів для розвитку Закарпаття
Ігор Бондаренко зустрівся з представниками чеської компанії, яка реалізовує інвестиційний проект у Рахівському районі
Прес-конференція голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка
Ігор Бондаренко привітав військовослужбовців з Днем Збройних сил України
Ігор Бондаренко нагородив закарпатців Президентськими нагородами

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp