Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Уряд Фінляндії очолила наймолодша прем'єр-міністр у світі

11 грудня 2019 р., 08:04

Тепер країною будуть керувати п'ять жінок. Четверо інших - лідери партій, що увійшли до коаліції.У Фінляндії парламент затвердив призначення Санни Марін на посаду прем'єр-міністра країни.

Таким чином, 34-річна Марін стала наймолодшим главою уряду у світі. Про це у вівторок, 10 грудня, повідомляє Yle.За призначення Марін проголосували 99 депутатів, проти висловилися 77 законодавців, 30 депутатів були відсутні під час голосування.Сьогодні президент Фінляндії Саулі Нііністьо призначить новий уряд на чолі з Марін, яка до цього очолювала Міністерство транспорту і зв'язку.Уперше Фінляндією керуватиме "жіноча п'ятірка" - лідери всіх партій, що відносяться до коаліції, - також жінки.Раніше попередній прем'єр-міністр Фінляндії подав у відставку. За його словами, причиною відставки "стали розбіжності в коаліції у зв'язку з проведеним страйком працівниками державної поштової служби".Про ймовірне призначення Санни Марін стало відомо напередодні, коли її обрали за результатами голосування ради уповноважених Соціал-демократичної партії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp