Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Милованов назвав умову для долара по 20 гривень

13 грудня 2019 р., 08:30

У Кабміні вважають фантастичним сценарій зміцнення гривні до 20 за долар, але допускають таку можливість в разі зростання припливу інвестицій вище 10 мільярдів доларів.

Для зміцнення курсу гривні до 20 за долар необхідно не менше 10 мільярдів доларів інвестицій. Але такий сценарій є фантастичним, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов. Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Навряд чи. Я думаю, що це фантастика. У нас є жарт "фантастика на четвертому поверсі", тобто в Міністерстві економіки. Ми можемо про таке фантазувати, але думаю, що 20 - це малоймовірно. Якщо до нас прийде дуже багато інвестицій... Ми розглядаємо два сценарії - 3 і 6 мільярдів доларів інвестицій. Якщо до нас прийде 10-20, то можливо, такий курс і буде", - сказав Милованов.Він зазначив, що якщо курс долара зростає, то це добре для експортерів, а якщо падає - то для імпортерів і для населення в цілому.Раніше в Нацбанку заявили, що зміцнення гривні може прискоритися. Регулятор орієнтується на досвід східно-європейських країн, в яких нацвалюта зміцнювалась завдяки реформам.У той же час, глава Ради НБУ Богдан Данилишин вважає, що для зміцнення курсу гривні немає фундаментальних причин.З початку року гривня зміцнилася до долара більш ніж на 13%, і на 11 грудня перебуває на рівні 23,5-23,7 за долар.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp