Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Єврокомісія прийняла "зелену угоду"

13 грудня 2019 р., 08:32

Європейська "зелена угода" є запрошенням для всіх країн до участі. Цей документ передбачає захист екології.

Європейська Комісія прийняла "зелену угоду", яка передбачає заходи для модернізації економіки та соціальної сфери з метою перетворення Європи в "кліматично дружній" континент до 2050 року, повідомляє в середу, 11 грудня, Укрінформ.Документ для огляду журналістів про нововведення представила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн."Європейська "зелена угода", з одного боку, є нашим баченням кліматично-нейтрального континенту до 2050 року, а з іншого - дуже конкретною дорожньою картою досягнення цієї мети. Це 50 дій до 2050 року.

 Наша мета - примирити економіку з нашою планетою, знайти баланс між шляхом, яким ми виробляємо і споживаємо, з ресурсами нашої планети, і змусити такий підхід працювати для нашого народу", - підкреслила президент Єврокомісії."Зелена угода", з одного боку, має на меті скорочення шкідливих викидів, а з іншого - турботу про створення нових робочих місць і розвиток інновацій."Європейська "зелена угода" є широкою дорожньою картою. Ми піклуємося про біологічне різноманіття, про ліси, про сільське господарство, про харчову промисловість, про створення "зелених" міст і "циркулярної" економіки. У нас ще немає всіх відповідей. Сьогодні тільки початок нашої подорожі. 

Але для Європи цей момент можливо порівняти з моментом першої висадки людини на Місяці", - зазначила Президент Єврокомісії.Вона підкреслила, що європейська "зелена угода" є запрошенням для всіх до участі."Наші громадяни змінюють стиль свого життя для того, щоб захистити клімат і планету. Тому "зелена угода" говорить, що Європа стоїть на їхньому боці. "Зелена угода"- це те, чим ми зобов'язані перед нашими дітьми. Тому ми не є володарями цієї планети, ми лише на час маємо відповідальність перед нею, і зараз прийшов час діяти", - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.Нагадаємо, в Берліні оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію.Ще повідомлялося, що врятувати Землю від кліматичної катастрофи можна за $2,5 трлн. Експерти озвучили ціну, яка врятує Землю від негативних наслідків зміни клімату.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp