Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берліні оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію

13 грудня 2019 р., 08:35

Раніше в ФРН прийняли широкий кліматичний пакет заходів, що передбачає до 2030 року не менше 100 млрд євро на охорону навколишнього середовища.

Сенат Берліна оголосив кліматичну надзвичайну ситуацію для міста, пише в середу, 11 грудня, Euractiv.Ухваленню такого рішення передувало те, що соціал-демократи (СДПН) погодилися підписати законопроект, поданий сенатором Реджиною Гюнтер від "зелених", який був відкладений на тиждень.Цей новий статус гарантує, що у всіх майбутніх законодавчих актах будуть враховуватися проблеми зміни клімату.Подібне рішення прийняли вже 50 муніципалітетів у Німеччині, але Берлін став першою федеральною землею, яка затвердила його як закон.У вересні в Німеччині прийняли широкий кліматичний пакет заходів, що передбачає до 2030 року не менше 100 млрд євро на охорону навколишнього середовища.На електростанції в Німеччині припадає близько 2% світових викидів, які є причиною нагрівання атмосфери Землі, танення льодовиків, підвищення рівня моря. Німеччина в цьому році вже оголосила про відмову від вугілля до 2038 року, але зіткнулася з місцевим опором з боку шахтарських регіонів.Як повідомлялося, швидкість танення льоду Гренландії з 1992 по 2018 рік збільшилася в сім разів, тому до кінця XXI століття тала вода з острова може призвести до зростання рівня Світового океану на 7 сантиметрів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp