Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Щоб не влаштувати кінець епохи ФОПів, владі слід скасувати вбивчі для них закони, – «Наш край»

12 грудня 2019 р., 13:00

Скасувати вбивчі закони для ФОПів, а не обіцяти дрібні «покращення» закликає владу партія «Наш край»

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, замість того щоб скасувати вбивчі для ФОпів закони, влада обіцяє, що більше не буде книг обліку.

«Влада продовжує псувати життя ФОПам: на додачу до запровадження ресєтраторів розрахункових операцій депутати збираються збільшити вчетверо деякі податкові штрафи. Разом з тим, підприємцям кидають подачку у вигляді скасування книги обліку для тих ФОПів, які не є платниками ПДВ. Замість обіцянок дрібних спрощень для ФОПів владі слід просто скасувати вбивчі для них закони, що збільшують податкові штрафи, впроваджують касові апарати та кешбек, та відмовитися від прийняття нових», -переконаний Олександр Мазурчак.

За його словами, це більше схоже на бажання наповнити держбюджет, а не спонукання малого підприємництва до збільшення обсягів виробництва та торгівлі.

«Дуже сумнівно, що фопівець, який самотужки веде бухгалтерію, буде робити менше помилок, якщо йому збільшать штрафи», – зазначив Олександр Мазурчак.

Він переконаний, проблеми, які зараз закладає влада для ФОПів, згодом відгукнуться закриттям бізнесу та зростанням трудової еміграції.

«Наш край» наполягає – замість обіцянок дрібних спрощень для ФОПів владі слід просто скасувати закони, які заганяють підприємців в тінь, та відмовитися від нових «ініціатив» у цьому напрямі», – підсумував Олексанр Мазурчак.

На засіданні 3 грудня Верховна Рада прийняла за основу законопроекти №2010, а також 2009 -1 щодо змін до Податкового кодексу та інших законів. Деякі податкові штрафи пропонується збільшити у чотири рази.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp