Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вчора в Ужгороді відбулося засідання комісії облради з питань бюджету

14 грудня 2019 р., 17:00

13 грудня цього року, відбулося засідання комісії обласної ради з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля

Участь у її роботі взяли: заступник голови облради Петро Грицик і керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, заступник голови ОДА Олексій Гетманенко, керівники окремих управлінь облради та облдержадміністрації.

Порядок денний склали питання, пропоновані до розгляду на 17 – ій сесії облради.

Основна увага була приділена блоку фінансових питань, що стосуються внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік, затвердження обласного бюджету на 2020 рік, фінансування галузевих програм за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів. Їх традиційно фахово презентували директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар та заступники директора ‒ Наталія Боркулеш і Сергій Остафійчук.

Найперше уважно обговорили кожну пропоновану зміну до обласного бюджету 2019 р , посилюючи соціальний захист населення краю, служби у справах дітей, охорони навколишнього природного середовища.

Коли зайшлося про обласний бюджет на 2020 рік, то фінансисти наголосили, що він сформований з урахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

Показники соцстандартів та обсяги трансфертів враховано за результатами проєкту Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік” у першому читанні та додані відповідно до розрахунків проєкту цього Закону у другому читанні з врахуванням рекомендацій Міністерства фінансів України щодо формування місцевих бюджетів.

Так, у зв’язку із збільшенням субвенції під час затвердження Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік” на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах краю у сумі на 49 369, 5 тис грн ( до 406, 9 млн грн ) ‒ обсяг обласного бюджету на 2020 рік складе 2 354, 1 млрд грн.

Також депутати запропонували та погодили внесення змін до обласного бюджету у частині збільшення обсягу фінансування Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку Закарпатської області на 2020 – 2022 роки за рахунок перерозподілу коштів із інших обласних програм.

Жваво обговорили депутати та погодили ще одну зміну. Зокрема, для проведення робіт з рекультивації існуючого сміттєзвалища в с.Барвінок Ужгородського району , ІІ черга будівництва, вносяться зміни за головним розпорядником коштів (департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення та ЖКГ ОДА) та зменшуються видатки за Програмою енергоефективності та енергозбереження області на 2016-2020 рр на суму 1 000, 0 тис грн, відповідно збільшивши за Програмою поводження з твердими побутовими відходами області на 2016-2020 рр. Наголошувалось, що участь у цьому проєкті братиме й Ужгородська міська рада.

Зважено й принципово підійшли депутати до пропонованих змін до раніше ухвалених Програми у сфері охорони навколишнього середовища, соціально-економічного й культурного розвитку краю тощо.

Активну участь в обговорені питань порядку денного взяли: Мирослав Білецький, Олександр Ледида, Василь Губаль, Мікловш Товт, а також Петро Грицик та Олексій Гетманенко. Обласні обранці відзначили в особі Олексія Гетманенка конструктивну співпрацю та взаємодію із виконавчою гілкою влади, що сприяє ефективному вирішенню актуальних питань життєзабезпечення області.



Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp