Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президія обласної ради визначилась із порядком денним17-ї сесії

16 грудня 2019 р., 18:50

Оскільки у роботі засідання взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто та заступник голови Петро Грицик, а також голова ОДА Ігор Бондаренко, керівники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, то дискусія була жвавою і плідною

Сьогодні, 16 грудня, відбулося засідання президії обласної ради, яке скликав і провів голова облради Михайло Рівіс. Він відмітив, що президії належить розглянути висновки, рекомендації, зауваження та пропозиції, висловлені на засіданнях постійних комісії облради у ході підготовки до 17-ї сесії та узгодити її порядок денний із урахуванням тих питань, прийняття яких є необхідним для забезпечення нормальної діяльності в області.

Оскільки у роботі засідання взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто та заступник голови Петро Грицик, а також голова ОДА Ігор Бондаренко, керівники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, то дискусія була жвавою і плідною.

Члени президії, відповідно до регламенту, уважно розглянули кожне питання, що пропонувалося до порядку денного пленарного засідання 17-ої сесії облради, аналізуючи всі депутатські доповнення і зауваження. Здебільшого вони стосувалися змін до обласного бюджету‒2019 р та про обласний бюджет на 2020 р, цільових регіональних програм у сфері соціально-економічного та культурного розвитку краю, туризму і курортів, транскордонної та міжрегіональної співпраці, охорони здоров’я та навколишнього природного середовища, освіти, соцзахисту, майнових питань.

Водночас одноголосно підтримала президія розгляд на сесії таких питань, як Звіт голови облради, Програму поліпшення надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, Регіональну програму забезпечення житом ветеранів війни в Афганістані та членів їх сімей на 2020-2024 рр, Комплексну програму розвитку цивільного захисту області на 2020-2024 рр, Програму підвищення ефективності виконання умов відбування покарання і заходів, які впливають на стан правопорядку та гарантують безпеку громадянам на 2020 рік та ін.

Президія також підтримала слушні думки до Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021 – 2027 років да до Плану заходів із її реалізації, до Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку Закарпатської області на 2020 – 2022 роки та до Комплексної програми розвитку цивільного захисту Закарпатської області на 2020 – 2024 роки.

Жвава дискусія зав’язалася навколо питання стосовно моделювання системи адміністративно-територіального устрою України. Після чого голова облради Михайло Рівіс зініціював відповідне звернення до центральних органів влади, враховуючи процеси реформування самоврядування у нашій країні.

Також звучали й інші ініціативи до уряду та керівництва держави, а саме: про прискорення відкриття нових пунктів пропуску на території краю, про збільшення надання кількості дозволів для вантажних міжнародних перевезень, про збереження у Закарпатській області окремого підрозділу Державної служби України з безпеки на транспорті.

Та все ж окремі питання було відхилено та повернуто на доопрацювання, у т.ч. і деякі майнові.

Аргументовані і виважені думки у ході роботи президії висловили депутати: Василь Кошеля, Віктор Русин, Мирослав Білецький, Денис Ман, Олексій Баранюк, Андрій Андріїв, Пейтер Чаба, Василь Губаль, Федір Яринич, Юрій Паканич, а також голова ОДА Ігор Бондаренко.

Підбиваючи підсумки засідання президії, Михайло Рівіс, зокрема, відмітив уболівання обласної ради та облдержадміністрації про стан справ в області, вирішення яких потребує невідкладного розгляду на черговій сесії, яка відбудеться 20 грудня.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp