Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Голову МВС Естонії можуть відправити у відставку через критику фінського прем'єра

16 грудня 2019 р., 21:16

Президент Естонії Керсті Кальюлайд запропонувала прем'єр-міністру Юрі Ратасу відправити у відставку міністра внутрішніх справ Марта Хельме після його висловлювань на адресу глави уряду Фінляндії Санни Марін

Про це Кальюлайд заявила в інтерв'ю Postimees.

«Я попросила прем'єр-міністра зважити можливість звільнити міністра внутрішніх справ з посади. Неможливо одночасно бути приватною особою або головою партії і водночас не зважати на те, що твої слова демонструють позицію уряду », - сказала глава Естонії.

Проте, за її словами, Ратас "не сприйняв це всерйоз".

Раніше Хельме заявляв, що Ратас не пропонував йому подати у відставку.

Як повідомлялося, глава МВС Естонії Март Хельме в ефірі радіостанції TRE, коментуючи призначення Санни Марін, сказав, що "продавщиця піднялася до прем'єр-міністра", а інших членів фінського уряду назвав "вуличними активістами і неуками". При цьому він висловив сумнів, що новий уряд зможе відстоювати національні інтереси.

Парламентська опозиція заявила, що ініціює вотум недовіри главі МВС, якщо прем'єр-міністр Ратас до вечора понеділка не відправить його у відставку.

Пізніше президент Естонії Керсті Кальюлайд принесла вибачення президенту Фінляндії Саулі Ніїністьо за висловлювання міністра внутрішніх справ Естонії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp