Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У День Святого Миколая на Закарпатті роздали 5000 подарунків

19 грудня 2019 р., 17:35

День Святого Миколая улюблене свято всіх дітлахів

День святого Миколая відзначають 19 грудня. Це свято - одне із найулюбленіших у дітлахів, адже, за традицією, саме о цій порі на них чекають подарунки.

До доброї справи долучилися і представники всіх міських осередків Закарпаття політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. Цьогоріч підготували 5 тисяч пакунків із солодощами, які роздадуть у різних куточках області.

У Мукачеві першочергово завітали до навчально-виховного комплексу №6, де початкова ланка отримала презенти. Всього у навчально-виховному комплексі разом із дошкільним підрозділом навчають 967 дітлахів. Зокрема, у садку виховують 87 дітей, які теж отримали подарунки. Відвідали помічники Миколая і дитсадок №18, якому у наступному році виповниться 50 років. На свято Чудотворця тут отримає подарунок 271 дитина.

“Наша малеча задоволена та сприймає подарунки неймовірно піднесено. Їх емоції не передати словами” – зазначає вихователь-методист закладу Яна Кожан.

Святий Миколай увійшов в історію як щедрий благочестивий християнин. Завдяки добрим вчинкам Святий став найвідомішим та найславетнішим благочинником у християнському світі. Духовна тематика свята збереглася і до наших днів. У церквах проводять богослужіння, які об’єднують дорослих та маленьких парафіян. Не оминули святинь подарунками і представники політсили “Опозиційна платформа – За життя”. Зокрема: Храму Святого Архистратига Михаїла та Свято-Михайлівської церкви.

“Ці подарунки призначені для наших маленьких діточок. Таких цьогоріч налічуємо близько ста. Малеча щороку отримує від Святого Миколая подарунки, за які ми безмежно вдячні” – говорить настоятель Свято-Архангело-Михайлівського храму протоієрей Михаїл Галич.

Фінальним акордом у врученні подарунків у Мукачеві став Свято-Вознесенський храм (район Підгоряни; Неврологічний інтернат №1). Його настоятель протоієрей Вадим Гайдиш зазначає: цій традиції уже багато років. Подарунки отримають близько 40-ка дітлахів, які відвідують храм та недільну школу.

Подібні подарунки отримали маленькі жителі Ужгородського району, обласного центру та міста Хуст. Також після літургії у монастирях Грушева на Тячівщині та Білої Церкви на Рахівщині малеча отримала солодкі пакунки на згадку про святого Миколая.

Вітаючи з наступаючими святами, голова Закарпатського осередку політсили “Опозиційна платформа – За життя” Іван Чубирко, побажав батькам і дітям міцного здоров’я, натхнення, віри у майбутнє та впевненості у завтрашньому дні.

“Вручати подарунки вже стало нашою доброю традицією. Цей рік не виняток: солодкі пакунки отримають дітки із різних куточків Закарпаття. А всіх закарпатців щиро вітаю з прийдешніми новорічними святами та бажаю щастя, здоров’я та миру у нашій державі” – зазначив голова Закарпатського осередку політсили “Опозиційна платформа – За життя” Іван Чубирко.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp