Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Реставрацію будинку на Підгірній поки виконувати не будуть (ВІДЕО)

4 вересня 2014 р., 18:43

До тих пір поки не будуть готові всі документи.

Розпочато реставрацію будівлі кінця дев’ятнадцятого сторіччя, яка входить до єдиного архітектурного ансамблю площі Жупанатської. 

Протягом десяти років мешканці будинку, який знаходиться за адресою Підгірна 1, звертались до міської влади з проханням вирішити проблему руйнації фасаду. Востаннє ремонт будівлі проводили наприкінці сімдесятих років минулого століття. За цей час з фасаду обвалилась штукатурка, з даху падає цегла. Руйнують будівлю і тисячі автомобілів, які щодня проїжджають повз нього. 

Нарешті в кінці 2013 року міська рада виділила 126 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт. Та це лише за умови, що десять відсотків з цієї суми профінансують самі мешканці. Вони на таку пропозицію погодились. Виконувати реставраційні роботи буде фірма-підрядник, яка має ліцензію на здійснення реставрації історичних пам’яток Ужгорода. Розроблено відповідний проект. 

Говорять Петро САРВАШ, головний архітектор м. Ужгорода та Марія ДЕРЕВЛЯНКА, мешканка будинку по вул. Підгірна, 1



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp