Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах ведмеді не можуть заснути через рекордно теплу зиму

25 грудня 2019 р., 09:43

У центрі реабілітації, де перебувають понад 30 ведмедів, заснули тільки троє з них. Холоди в регіоні протрималися лише тиждень на початку зими.

Ведмеді в центрі реабілітації бурих ведмедів у Карпатах не можуть заснути через теплу погоду. Про це повідомила прес-служба Національного природного парку Синевир у вівторок, 24 грудня.

"У центрі реабілітації бурих ведмедів заснули тільки три клишоногі. Причиною ведмежого безсоння є недостатньо низька температура повітря. Справжня зима в регіоні протрималася тільки тиждень на початку грудня. За цей час встигли впасти в стан анабіозу - зимовий сон - три ведмеді: Беня, Дюрій і Потапич. Решта - чекають морозів", - сказано в повідомленні.

У центрі живуть 32 ведмеді, які раніше все своє життя прожили в неволі, тому зимовий сон для них явище невідоме. Зазначається, що торік у центрі заснула більша частина ведмедів.

Тривалість ведмежого сну щороку залежить від температурних коливань взимку. У холодні зими ведмеді спали до весни, а внаслідок потепління взимку часто прокидалися і виходили з барлоги на деякий час.

Нагадаємо, в день Святого Миколая у Києві температура досягла 11,3 градусів, побивши попередній рекорд 1989 року.

Також повідомлялося, що у Львові від аномальної температури розквітли дерева. Дерева почали розквітати і розпускати бруньки у зв'язку з аномальними температурами, не властивими для середини грудня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp