Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Газета Financial Times назвала слово року

25 грудня 2019 р., 09:49

Слово року - це слоган протестувальників у Гонконзі. Словосполучення стало відомим ще у 70-х роках минулого століття завдяки акторові Брюсу Лі.

Газета Financial Times вибрала слово року. Ним став вислів Be water (з англійської - Будь водою). Це слоган протестувальників у Гонконзі, йдеться на сайті видання.

Financial Times пояснює, що до того, як влада Гонконгу зрозуміла, що відбувається, протестувальники "збиралися як роса", щоб блокувати дорогу до урядової будівлі. Коли на місце прибувала поліція, учасники мітингу "розсіювалися як туман", тікаючи вузькими вуличками, коли ж їх ловили, вони були "тверді, як лід". Це і є філософія "Будь водою".

Зазначається, що словосполучення стало популярним на початку 1970-х років завдяки акторові Брюсу Лі, який виріс у Гонконзі.

"Очистіть свій розум. Будьте безформними як вода. Зараз ви наливаєте воду в чашку - вона стає чашкою. Ви наливаєте воду у пляшку - вона стає пляшкою. Ви наливаєте воду в чайник - вона стає чайником. Тепер вода може текти, або вона може розбитися. Будь водою, мій друже", - говорив Брюс Лі в інтерв'ю.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp